Kornelija ususret CMC Festivalu: ‘Na Festivalu ću nastupiti kao najmlađa izvođačica ikad’

Kornelija ususret CMC Festivalu: ‘Na Festivalu ću nastupiti kao najmlađa izvođačica ikad’

Mlada i sve popularnija pjevačica Kornelija, predstavlja svoj novi singl “Briga me za sve (Uvijek u banani)” s kojim će nastupiti na 14. CMC festivalu u Vodicama. Ususret samom festivalu razgovarali smo s uvijek dobro raspoloženom Kornelijom.

Za par dana ćeš nastupiti na CMC festivalu. Jesi li uzbuđena?

Daaa, prvi put na CMC Festivalu, kao najmlađi izvođač ikada (opet jedan rekord – gdje nam je kraj) Stvarno sam preuzbuđena jer ću upoznati još puno divnih ljudi, novih kolega i znam da ću taj događaj pamtit zauvijek .

Što za tebe znači nastup na CMC festivalu? Što je za tebe CMC festival bio kroz sve ove godine?

Nastupati na CMC Festivalu za mene je jedan veliki korak naprijed koji mi govori da idemo u pravom pravcu s našim radom, trudom i zalaganjem tj. “borbom“. Za mene je CMC Festival kroz sve ove godine pjevanja bio jedan cilj. Sad kad smo ga ostvarili idemo na sljedeći. Sve to ne bi bilo moguće bez mog teama HIT FACTORY.

CMC FESTIVAL

Koji ti je omiljeni nastup drugih kolega na CMC festivalu u povijesti samog održavanja?

Ne postoji omiljeni nastup. Svaki nastup je na svoj način zanimljiv, ali volim kad se netko potrudi i spremi nešto “novo i drugačije“ od većine, kao što mi sada spremamo tj. pokušat ćemo ostaviti dojam.

U Vodicama ćeš nastupiti s pjesmom “Briga me za sve (Uvijek u banani)”. Možeš li nam reći nešto više o njoj? 

“Briga me za sve (Uvijek u banani)” je napisao moj autorski team Hit Factory – Miroslav i Ivan Zečić. Našli smo zajednički jezik i redamo uspjeh za uspjehom sa svakim daljnjim singlom. Pjesma daje ljetni, brzi, zabavni i rasplesani osjećaj – idealno za pozornicu u Vodicama.

Tvoja i pjesma Meri Andraković imaju isti naziv pa zbog toga uz tvoju pjesmu stoji i “Uvijek u banani”. Jesi li ti nekad u “banani” ili si većinu vremena vedra i nastojiš gledati “bright side od life”?

Mi bismo u Dalmaciji rekli “kako vitar puše“. Tako da ima dana i kad sam u banani, ali većinom sam super, puno radimo i trudimo se. Rezultati su tu i onda nemamo razloga biti u banani, haha. Ali ćemo zato to “u banani“ pokušati maksimalno iskoristiti na bini.

Jesi li nekad bila okružena “energetskim vampirima” i na koji način “izlaziš na kraj” s takvim ljudima?

Što uspješnija – više vampira, ali ne dam se.

Što te uvijek može izbaciti iz takta?

Baš da me nešto totalno izbaci – teško, ali ne podnosim laži. Ne mogu stvarno reći da imam s bilo kim problema jer tko mi ne paše “brzo“ se ukloni ili se maknem .

Bi li za sebe rekla da si temperamentna?

Po potrebi.

Kada ti se “isprazne baterije”, što te najčešće ponovno može vratiti “na tračnice”?

Definitivno me obitelj i prijatelji vrate na tračnice kad izgubim volju za sve. Njihova podrška mi je najbitnija.

Što očekuješ od ove pjesme i ima li u glazbi uopće očekivanja?

Pa kao što možda vidite imali smo OPET najviši ulaz u HR top 40 i to odmah na 5. mjesto u prvom tjednu emitiranja. I onda kad znate koliko samo dnevno novih singlova izađe od x izvođača i vidite ovakav rezultat to vam daje nevjerojatan “vjetar u leđa“ da budete još bolji. Očekivanja (ciljeve) morate imati tj. postaviti ih, kao i u životu, jer to vas gura i motivira i daje smisao životu.

Veliki hitovi obično ne nastaju preko noći. Nekad moraju odstajati godinama, desetljećima kako bi se najednom prepoznali. Vjerujete li uopće da postoji univerzalna formula za hit – ili, da je nekoć postojala?

Ovdje bismo mogli pričati satima, haha. Vremena se mijenjaju. Pjesme koje se nazivaju hitovima pjevali su veliki ljudi kada je sve bilo drugačije. Puno se toga (nažalost) promijenilo u svijetu glazbe u Hrvatskoj.

Da imaš priliku jedan dan preuzeti neku našu lokalnu radio postaju, kako bi izgledala playlista koju bi puštala? Tko bi se sve našao na njoj?

Većina radio postaja vezane su za podneblje gdje se nalaze pa razumijem da ne mogu/neće vrtjeti “svašta“. Svakako ne bi bila kao kod nekih “10 pjesama od 3 izvođača“ i to onda vrte 24h. Na mojoj playlisti su često The Weekend, Ariana Grande, Lady Gaga, Rihanna, Dua Lipa, ekipa iz IDJvideos i poneki naši.

Koji je najveći izazov u kojem se nalazi hrvatska glazbena industrija u 2022. godini?

Hrvatska glazbena industrija je veoma “zeznuta” (fale mi prave riječi). Sve ćemo vidjeti.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori