Kraljev gambit: Originalno štivo Dalibora Jakusa o bezvremenskoj ljepoti i profinjenosti

Kraljev gambit: Originalno štivo Dalibora Jakusa o bezvremenskoj ljepoti i profinjenosti

Nakladnička kuća Znanje najavljuje skori izlazak dvojezične zbirke priča KRALJEV GAMBIT, koja će u čitateljima probuditi Oscara Wildea. Riječ je o prvijencu domaćeg PR stručnjaka Dalibora Jakusa, a promocija knjige se očekuje početkom srpnja.

Kraljev gambit nekonvencionalna je i originalna zbirka kratkih priča u kojima autor iznosi svoje impresije svijeta. Ova smjela kombinacija dnevničkih zapisa i eseja proizašlih iz njegova bloga nadopunjena je visoko estetiziranim fotografijama i ilustracijama, a svojom formom i melodičnošću podsjeća na poeziju u prozi. Autorov je jezik osoban, barokno raskošan i flambojantan, nimalo nalik onome klasičnih dnevničkih rukopisa. Umješno se poigrava globalnim trendovima samoaktualizacije, kreativnog i kolektivnog breakdowna te današnjom pozicijom pisca, inspirirajući se književnim autsajderima i boemskim pripadnicima beat-generacije.

Ova zbirka priča idealna je za ljubitelje originalne estetike i izražaja, a istovremeno se može čitati na dva jezika, hrvatskom i engleskom, čiji prijevod potpisuje Ivana Ostojčić.

Slobodna prodaja i promocija knjige očekuje se početkom srpnja, a do tada će Kraljev gambit biti dostupan u pretprodaji na webshopu znanje.hr po cijeni od 179,00 kn (redovna cijena 199,00 kn).

FOTO: Pixabay

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori