Kratka baza: Udruga 25 FPS pokreće online videoteku

Kratka baza: Udruga 25 FPS pokreće online videoteku

Kratka baza je arhiv Udruge za audio-vizualna istraživanja 25 FPS, a obuhvaća filmove koji su se prijavljivali u natjecateljski program Festivala 25 FPS. Arhiva broji više od 7000 naslova, uključuje međunarodne festivalske uspješnice i manje poznate radove te nudi iscrpan uvid u produkciju kratkometražnog, a napose eksperimentalnog i hibridnog filma posljednjih desetak godina.

U namjeri da doskoči trenutačnoj epidemiološkoj situaciji, Udruga 25 FPS pokreće online videoteku, koja će dio sadržaja iz Kratke baze učiniti dostupnima svojim korisnicima: filmašima, istraživačima, studentima te svima onima koje zanima inovativni, eksperimentalni i hibridni film.

Od 1. ožujka godine članovi Kratke baze dobit će pristup linku na kojem će moći pogledati arhivu dosadašnjih natjecateljskih programa festivala.

Krećemo s 2015. godinom i programima „Uzorci“, „Karte“, „Odnosi”, „Skale”, „Testovi” i „Standardi” u sklopu kojih su prikazani filmovi Petera Tscherkasskog, Bena Russella, kao i jedan od laureata te godine – Lažna sila Philipa Widmanna. Filmovi će biti dostupni za gledanje mjesec dana, nakon čega objavljujemo sljedeći natjecateljski program, a o svakoj promjeni sadržaja članove ćemo redovito upozoravati i obavještavati.

25 FPS

Za pristup 25 FPS videoteci potrebno je postati članom Kratke baze ili osvježiti svoje članstvo registracijom na web stranici Kratke baze. Članarina iznosi 50 kuna i vrijedi cijelu godinu, a članovima omogućuje pristup arhivu Kratke baze, besplatan ulaz na projekcije Iz Kratke baze u kinu Kinoteka te 20% popusta na Udruginu ediciju Kvadrati sekunde i kataloge prošlih festivalskih izdanja.

Eksperimentalni i umjetnički film u neizvjesnosti pronalazi trajnu inspiraciju te nam poznate fenomene predstavlja na nov način. Stoga vas pozivamo da postanete dio zajednice ljubitelja inovitivnoga filma te da se tijekom sljedeće godine zajedno prisjetimo filmskih naslova koji su nas potaknuli da svijet promatramo drugim očima.

25 FPS

FOTO: Pixabay

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori