fbpx

Krenite s Purgericom na nedjeljnu oprezno-veselu tematsku turu

Krenite s Purgericom na nedjeljnu oprezno-veselu tematsku turu

Nedjeljnim pričama unijeti u sivi tjedan žlicu iskričavog veselja, vidite, tako kreće recept za španciranje, sastavljen od Purgeričinih želja: Uzmi 100tinjak grama starih legendi, povijesnih štikleca, i anegdota iz Agrama, izmiksaj s puno ljubavi i alkemije, iz doba kada Medvedgradom vladala je Crna dama, uz parobrod “Zagreb” zaplovi, ali prosim lepo, masku ponesi, da te kakav virus ne ulovi!

“K črnome orlu” zapiši se na listu lijekova jednog Alighierija, prizovi jednog dinstanog kapucina ili inkvizitora, i doznaj, gdje se skrivala u magistratu starom, prava anti-coprnjačka žandarmerija! Abšmalcaj poseban osmijeh kad na Trgu sv.Marka otkriješ Ladu,doznat’ ćeš tako da naš grad posebna ljubav čuva,i u nju nikada ne smiješ izgubiti nadu!

MJESTO SASTANKA: kip sv. Jurja, kod Kamenitih vrata

Riječ, dvije o turi

Želite postati gosti iz doba srednjovjekovnog Gradeca? U tom slučaju, molim vas, dođite na razgovor kod kralja Bele IV. i zatražite njegovu dozvolu. Pronađite ključeve što vode kroz jedna posebna vrata, kupite čudan lijek protiv prehlade kod najvještijih ljudi od ljekarničkog zanata, obrazujte se kod starih redovnika, pronađite svoje prezime na starom popisu gričkih stanovnika! Zapalite svijeću na najromantičnijem groblju, ispovjedite se kod zloglasnih kapucina, doznajte kakvi su se ovdje obrti razvijali i zanimanja fina! Posjetite majstora Lederera, ukradite mu komad drva, i doznajte, zašto će baš zbog tog drva, coprnica izjuriti iz crkve prva! Dobrodošli na Grič od 13. do 19. stoljeća!

UPUTE ZA REZERVACIJE i VAŽNE INFORMACIJE:

Rezervacija je OBAVEZNA! BROJ OSOBA po SVAKOJ TURI je OGRANIČEN! (budite brzi u rezerviranju mjesta 🙂

REZERVACIJU potvrđujete: pozivom ili porukom na 0916363661 ili e-mailom na purgerica@yahoo.com*Obavezno UPIŠITE svoje IME i PREZIME, i koliko dragih osoba vodite sa sobom*Najljubaznije molim, na turu obavezno ponesite:1 x MASKU, 36 x OSMIJEH, i 42 x DOBRU VOLJU 🙂 *Ruta svake ture je ISKLJUČIVO na OTVORENOM prostoru*Na ture mogu doći sva draga ljudska stvorenja od 6 do 76, kao i draga stvorenja sa 4 šape

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 25.000 zaljubljenika u grad.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *