Kulturno-umjetnički program u Booksi: Koncerti, književne radionice i dječji kutak

Kulturno-umjetnički program u Booksi: Koncerti, književne radionice i dječji kutak

U idućih 6 tjedana, od 1.6. do 17.7., u Booksi će se održati kulturno-umjetnički program nastao u suradnji s Booksinim posjetiteljima, brojnim organizacijama, umjetnicima i susjedstvom, volonterima i volonterkama. Preko dana plato ispred Bookse bit će veliki zeleni dnevni boravak za sve koji žele pisati i učiti uz kavu i tradicionalni Booksin domaći ledeni čaj, a ako želite napraviti predah uz knjigu, uvijek možete naći neku na Booksinim policama. Večer je rezervirana za najnoviju suvremenu književnu i kulturno-umjetničku produkciju, za druženja s piscima i spisateljicama i inspirativne razgovore u čitateljskim klubovima.

U parku su i ove godine najbolji književni festivali te će svoje goste predstaviti Festival europske kratke pričeSandorfov mini maratonVersopolisPrvi prozak na vrh jezikaLitLink. I Booksina glazbena publika imala je svojih želja pa ćete na Škrabici slušati snažne glasove naše indie scene – Ninu Bajsić i Dimitrija Dimitrijevića.

Subote su rezervirane za dječji matine program, čitat ćemo skupa, crtati s autorima i autoricama Oaza Books, pričati priče uz Punu kuću priča. Svoj spisateljski talent predstavit će i polaznici i polaznice radionica pisanja poezije i proze kod Dorte Jagić i Zorana Ferića, a uz pomoć Ivane Bodrožić razigravat će svoje talente i sudionici RaspričavanjaVigor Martin, voditelji tribine Učitavanje, već biraju mlade poetske snage koje će predstaviti svoj rad.

Booksa

Detaljan program pratite na Facebook eventu Bookse u parku, a od programa ovaj tjedan svakako u četvrtak u 20.30h posjetite koncert Nine Bajsić na Škrabici, program Goranova proljeća Versopolis 3. lipnja u 20h te radionicu za djecu ‘Puna kuća priča – Baci kocku!’ u subotu 4. lipnja u 11.30h.

Park ispred Bookse pulsirat će u kvartovskom duhu koji kontinuirano raste i jača.

FOTO: Marija Gašparović

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori