Legendarna grupa Dalmatino predstavlja prekrasnu novu baladu Refužo

Legendarna grupa Dalmatino predstavlja prekrasnu novu baladu Refužo

Dalmatino, jedan od najpoznatijih domaćih glazbenih sastava, koji čine Ivo Jagnjić (autor, vokal, gitara) i Zdravko Sunara (bubnjevi), objavljuju iznimno iščekivani novi singl Refužo uz prateći video spot.

Riječ je o predivnoj suptilnoj baladi pomalo intrigantnog i misterioznog naziva čija se tematika bazira na poruci o ljubavi s kojom se ne bi trebalo olako razbacivati i dozirati je na rinfuzu. Ideja za novu pjesmu Refužo rodila se 2018. godine u Adelaideu na trećoj australskoj turneji Dalmatina.

Singl Refužo objavljen je za diskografsku kuću Dancing Bear i riječ je o njihovom prvom materijalu u 2021. godini koji će se nesumnjivo uklopiti u ljetni ambijent koji je pred nama.

Nova ljubavna pjesma Dalmatina osvojit će vas upečatljivim stihovima te predivnim melodijama, aranžmanima i vokalnim dionicama koje diraju u srce

S obzirom da se grupa Dalmatino sa svim svojim prethodnim singlovima smjestila na vodeće pozicije domaćih top lista, novu pjesmu Refužo će zasigurno prepoznati njihova vjerna i brojna publika, ali i brojni urednici.

Pjesma je snimljena u studiju Deva, kod Dade Marušića koji je napravio i studijsku verziju video spota. Glazbenici koji su snimali pjesmu su Karlo Dotur i Ivo Jagnjić (gitare); Vedran Gavrić (bass); Ante Gašpardi (klavijature i programiranje); Zdravko Sunara (bubanj, perkusije); Alenka Milano i Rafaela Petric (back vokali).+

U dva desetljeća djelovanja grupa Dalmatino niže samo uspjehe

Nemojmo zaboraviti kako je grupi Dalmatino na jesen 2019. godine u emisiji Music Pub Zlatka Turkalja uručeno posebno priznanje za 20 godina umjetničkog rada i izniman doprinos glazbenoj sceni. Iste godine obilježili su 20 godina postojanja uz posljednje izdanje, luksuznu CD kolekciju Dalmatino – 20 godina koja obuhvaća neke od njihovih najvećih hitova uključujući prethodna dva singla Ljubin ti ruku i Sanjaj.

Od prethodnih velikih postignuća podsjećamo kako su Dalmatino 2002. nagrađeni prestižnom glazbenom nagradom Porin, u kategoriji za Najboljeg novog izvođača, uz nominacije u tri kategorije: Najbolja vokalna suradnja (Dalmatino & Oliver), Najbolji novi izvođač i Najbolji album zabavne glazbe.  

Svi njihovi albumi mogu se pohvaliti best-seller statusom, pokrenuli su revoluciju u dalmatinskoj pop glazbi te si osigurali status pop zvijezda platinastom tiražom prodaje albuma, uz dodijeljene srebrne, zlatne i platinaste ploče za ostvarene naklade.

Singl Refužo pronađite na svim streaming servisima.

FOTO: PROMO

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori