Legendarni direktor fotografije Mario Sablić u Art Caffeu

Legendarni direktor fotografije Mario Sablić u Art Caffeu

Legendarni direktor fotografije Mario Sablić gostuje u Art Caffeu Borisa Homovca. Emisiju pogledajte na službenim Youtube kanalu Art Caffe ili na Z1 televiziji u subotu 6.3. u 23.00 sata te u nedjelju na ostalim partnerskim televizijama: Tv Jadran, Šibenik tv, Trend tv, SBTV, Vinkovačka plava tv a u BiH na RTV HB.

Mario Sablić, etablirani je direktor fotografije u brojnim filmovima i serijama (Crno-bijeli svijet, Koko i duhovi...) te profesor na Odsjeku kamere na zagrebačkoj Akademiji dramskih umjetnosti. U Art Caffeu govori o uvjetima produkcije i snimanja u vremenu korona krize, propasti Holywooda i procvatu ‘streaming’ servisa i novih medija. Promišlja o tome zašto se u hrvatskoj kinematografiji već godinama financiraju filmovi koje publika ne želi gledati, niti prolaze na najvećim europskim filmskim festivalima, zašto su se kod nas prestali snimati žanrovski filmovi i zbog čega nije nastavio karijeru u Americi.

Sablić govori i o tome zašto smatra da su srpske serije i filmovi trenutno kvalitetniji i gledaniji od hrvatskih, zašto nove generacije snimatelja i redatelja ne poznaju povijest domaće kinematografije te može li, radeći godinama na setu telenovela, opravdati sebe kao filmskog umjetnika…

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori