Ličanin sa zagrebačkom adresom objavio pjesmu ‘Žetva’: ‘Volio bih kada bi ona postala Mladomisnička himna’

Ličanin sa zagrebačkom adresom objavio pjesmu ‘Žetva’: ‘Volio bih kada bi ona postala Mladomisnička himna’

U Nedjelju Dobrog Pastira, 30. travnja 2023., premijerno je prikazan videospot za novu pjesmu kantautora kršćanske duhovne glazbe Josipa Ćulumovića iz Zagreba.

Pjesma je snimljena na poticaj i prijedlog vlč. Marinka Stantića, osnivača i direktora festivala hrvatskih duhovnih pjesama HosanaFest iz Subotice.

“Vlč. Marinko mi je predložio da oživimo u novom modernom aranžmanu jednu predivnu pjesmu ‘Žetva’, posvećenu svećeničkim zvanjima. Poslušavši pjesmu nisam se uopće dvoumio treba li ovu predivnu, nadahnutu pjesmu donijeti publici da postane svojevrsna pjevana molitva za nova duhovna zvanja u našoj Domovini, ali i u cijelom svijetu”, kazao je Ćulumović.

Autor teksta i glazbe za ovu pjesmu je Zlatko Gorjanac iz Sombora, koji je pjesmu prvi put izveo 2009. na HosanaFestu u Subotici.

O nastanku pjesme gospodin Gorjanac je kazao: “Uvijek sam se divio svećenicima, njihovoj žrtvi, ljubavi i hrabrosti da pođu Božjim putem. I sam sam u jednom periodu života poželio biti svećenik, ali nisam bio potpuno siguran zove li me dragi Bog doista. Molio sam da bude Njegova volja i da mi pokaže kojim putem ići. Tako je nekako i nastala pjesma ‘Žetva’, nekako na brzinu, zapisana na jednom papiru. Često sam je svirao na gitari, a onda se u Subotici pojavio Festival duhovne glazbe HosanaFest. Prije svega, ona govori o hrabrosti onih koji se odazovu pozivu našeg Gospodina.”

Ćulumović je dodao da bi mu bilo drago kada bi ova pjesma “bila svojevrsna ‘Mladomisnička himna’ uz koju bi mladi svećenici radosno ulazili u svoje plemenito zvanje”.

“Zahvaljujem producentu ove pjesme Josipu Šukeru, koji je osmislio i videospot za pjesmu, te dragom prijatelju Ozrenu Žnidariću, koji je briljantno odsvirao dionice saksofona, i mladoj talentiranoj pjevačici Niki Pastuović, koja je pjevala prateće vokale. Najveća hvala ide našem Gospodinu koji nas je sve spojio u ovaj divni projekt”, zaključio je.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori