Ljeto kod Tesle: Program radionica 23. kolovoza

Ljeto kod Tesle: Program radionica 23. kolovoza

U šesti tjedan programa Ljeto kod Tesle ulazimo u suradnji s Građevinskim fakultetom u Zagrebu radionicom za djecu i mlade (12 – 15 godina) pod nazivom Građevinarstvo, robotika i računarstvo su i ženska posla – Otkrivanje skrivenih predmeta georadarom, koja će nam pomoći da saznamo što je to geofizika, zašto koristimo georadar i kako dobiti sliku o tome što se sve događa u podzemlju. Sve su to sadržaji kojima se bave inženjeri i bez kojih radovi na lociranju podzemnih instalacija, arheološkim istraživanjima, geologiji i geotehničkom inženjerstvu, agronomiji ili kriminalistici ne mogu započeti. 

Sudjelovanje na radionicama je besplatno, a broj sudionika je ograničen. Obavezna je prethodna prijava za sudjelovanje na priloženom linku za prijave.

Radionica: ‘’Građevinarstvo, robotika i računarstvo su i ženska posla’’ – Otkrivanje skrivenih predmeta georadarom, br. 1 
Građevinski fakultet, Sveučilište u Zagrebu
Vrijeme održavanja: ponedjeljak, 23. kolovoza 2021., 10:00 – 11:00h

Broj polaznika: 8
Ciljna publika: uzrast 6.,7. i 8. razred (12-15 godina)
Prijave ovdje: https://forms.gle/woQAC5QHExscnZjk8 

Radionica: ‘’Građevinarstvo, robotika i računarstvo su i ženska posla’’ –  Otkrivanje skrivenih predmeta georadarom, br. 2
Građevinski fakultet, Sveučilište u Zagrebu
Vrijeme održavanja: ponedjeljak, 23. kolovoza 2021., 11:00 – 12:00h

Broj polaznika: 8
Ciljna publika: uzrast 6.,7. i 8. razred (12-15 godina)
Prijave ovdje: https://forms.gle/woQAC5QHExscnZjk8 

Otkrivanje skrivenih predmeta georadarom jedna je od tema koje Građevinski fakultet sa svojim projektnim partnerima (FER i FSB) predstavlja u okviru radionica naziva Graditeljstvo, robotika i računarstvo su i ženska posla. Cilj radionica je ostvarenje horizontalnih mjera ravnopravnosti spolova na projektu ASAP i senzibiliziranje djece, posebice djevojčica, za odabir inženjerskih zanimanja. Tijekom radionice djeca će se okušati u inženjerskim poslovima sudjelovanjem u tematskoj vježbi otkrivanja skrivenih predmeta georadarom – uređajem koji se koristi za pronalaženje armature u građevinama.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori