Ljeto u Zagrebu: Događaji u gradu do kraja kolovoza

Ljeto u Zagrebu: Događaji u gradu do kraja kolovoza

Za sve koji još uvijek nisu otišli na more ili one koji su se s mora već vratili na vrući zagrebački asfalt, donosimo popis događaja do kraja kolovoza koje svakako trebate posjetiti.

Ljetna scena Amadeo

Scena Amadeo godinama je jedina zagrebačka ljetna polivalentna Scena čiji program traje tijekom srpnja, kolovoza i rujna. U prosjeku, tijekom ljeta na Sceni Amadeo se izvede pedesetak kazališnih predstava, koncerata i filmskih uz sudjelovanje više od 200 renomiranih hrvatskih i inozemnih umjetnika.

Gdje: Atrij Galerije Klovićevi dvori
Kada: od 17. kolovoza do 10. rujna

Mali piknik na Gornjem gradu

Jedno od šarmantnijih i omiljenijih ljetnih događanja u Zagrebu – Mali piknik – i ovog kolovoza stiže na Gornji grad. Mali piknik ponovno će Vranicanijevu poljanu pretvoriti u mjesto sretnih susreta, lokalnih poslastica, dekica s pogledom na grad, opuštenih razgovora uz svijeće, bosonogog ležanja na travi i divnih community trenutaka.

Gdje: Park Bele IV, Vranicanijeva poljana
Kada: 6., 13., 20., 27. kolovoza, od 18 do 23 sata

25. Cest is the d’Best

Međunarodni ulični festival Cest is d’Best 25. će put na gradske ulice i trgove dovesti ljude dobre volje, bilo da su izvođači, bilo da su gledatelji.

Gdje: Više lokacija u centru gradu
Kada: od 19. do 22. kolovoza

Rougemarin Park

Imate odličnu ekipu, ali ne znate više gdje izaći jer su se navike promijenile i svi traže zelene terase? Rougemarin Park je mjesto koji vam nudi sve to! Prekrasno zeleno okruženje i dovoljno prostora da nikad ne čekate u redu, tematske tjedne koji će nuditi bogatu ponudu hrane i pića, gostovanja vrhunskih šefova koji će kuhati samo za vas i popratni program koji će zabaviti sve, kako odrasle tako i djecu i mlade.

Gdje: Frana Folnegovića 10
Kada: od 12. srpnja do 1. rujna

36. zagrebačko histrionsko ljeto

Prije trideset i šest godina Zagreb je ljeti izgledao prazan, napušten. Kazališni život preselio se na ljetne, jadranske destinacije. One elitne bile su dostupne samo odabranima, a Histrioni su već deset godina pohodili i kazalište donosili u manja mjesta uz more i u unutrašnjosti. Zagreb je bio drugi izazov, ali i prilika. Histrioni su otkrivali prostor za igru u Gornjem gradu i zatim se do danas zadržali na Opatovini: Prišlinova kula i gradski bedem, gledalište uređeno na školskom igralištu kaptolske škole.

Gdje: Opatovina
Kada: od 7. srpnja do 14. kolovoza u 21 sati, od 17. kolovoza do 4. rujna u 20 sati

Green River Fest

Projekt GREEN River predstavlja novu generaciju festivala koji donose iskorak u smjeru održive budućnosti. Isto tako,  GREEN River promovira i potiče zeleni turizam grada koji nudi lokalnom stanovništvu, a i turistima atraktivan turistički doživljaj u potpunosti usklađen s prirodom.

Gdje: Savski nasip
Kada: od 30. lipnja do 30. rujna

Okolo (Around)

Projekt posvećen umjetničkom istraživanju Zagreba – OKOLO – malim intervencijama u samo tkivo grada, oživjet će niz javnih gradskih prostora i pretvoriti ih u mjesta gdje se umjetnost spontano dotiče svakodnevice grada.

Gdje: diljem grada
Kada: od 20. do 30. kolovoza

Ljeto na Štrosu

Ljeto na Strossu svakoga ljeta osigurava 100 dana programa na otvorenom. Svakodnevni koncerti, predstave kao i brojne umjetničke i zabavne akcije uz gastro, vinsku, pivsku i drugu ponudu čine ovu manifestaciju omiljenom i posebnom za svakog tko uživa u dobrom društvu i zabavi.

Gdje: Strossmayerovo šetalište
Kada: od 9. lipnja do 1. rujna

Art Park

Posjetitelji Art parka mogu očekivati svježe oslikanu i osmišljenu street art galeriju, odličan glazbeni program i ugodno druženje svih poznatih i dragih lica. Ovogodišnja krovna umjetnička tema nosi ime Odiseja u svemiru: 2021. i vodi nas na jedno posebno putovanje.

Gdje: Ribnjak
Kada: od 11. lipnja do 4. rujna

Čuli ste za novi festival koji nije na popisu? Neka za njega čuju i drugi! Javite nam se i ažurirat ćemo listu! 🙂

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori