Ljudska prava i rad s osobama s invaliditetom tijekom COVID-19: Edukativni program

Ljudska prava i rad s osobama s invaliditetom tijekom COVID-19: Edukativni program

Kako bi naglasili važnost poštivanja prava osoba s invaliditetom (OSI) tijekom epidemije COVID-19,  Centar za kulturu Trešnjevka u partnerstvu s Centrom za obrazovanje odraslih Validusorganizira program online edukacije za zaposlene u javnim ustanovama, ali i za sve druge koji rade s OSI (udruge) ili se za to školuju (studenti). Besplatna edukacija počinje 5. svibnja 2021. s početkom u 10 sati preko online platforme Zoom. Svi polaznici će dobiti certifikat o sudjelovanju.

Program će voditi Nedeljka Miščević, dipl.iur., uz asistenciju Elina Petričec, mag.paed.soc. iz COO Validus, koje su ujedno i autorice edukativne brošure koja će se objaviti po završetku programa. Program financira Gradski ured za kulturu Grada Zagreba.

O programu

Predavači iz COO Validus će sudionicima prenijeti iskustvo u radu s OSI, posebice osobama s intelektualnim i psihosocijalnim teškoćama, te se osvrnuti na njihov položaj tijekom epidemije COVID-19. Program je besplatan, a sudionici će dobiti potvrdu o sudjelovanju. Edukacija je namijenjena prvenstveno zaposlenicima javnih ustanova (centri za kulturu, škole, vrtići itd.), ali i svim drugima koji rade s osobama s invaliditetom (udruge i sl.) ili se za to školuju (studenti…). Osim što će polaznici steći važna znanja, vjerujemo da će ovo predavanje poslužiti i kao platforma za umrežavanje organizacija i pojedinaca koji djeluju u ovom području, te kao prilika za promociju ljudskih prava osoba s invaliditetom. Po završetku programa, organizatori će objaviti brošuru o ljudskim pravima i radu s osobama s invaliditetom i ranjivim skupinama tijekom epidemije COVID-19, a koja će ostati javno dostupna kao trajni edukativni materijal kojim će se moći poslužiti svi zainteresirani.

Prijaviti se možete OVDJE, a više informacija možete saznati na poveznici.

FOTO: Pixabay

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori