LOFT slavi deset godina i povodom okruglog rođendana priprema brojna iznenađenja

LOFT slavi deset godina i povodom okruglog rođendana priprema brojna iznenađenja

Deset godina prošlo je začas! Od prve predstave Femme Fadal – san o Amáliji Rodrugues u slikama kazališta sjena, preko prvih koprodukcija, do nagrada: LOFT je od 2012. prošao velik put i došao do prepoznatljivosti – u formi i sadržaju, u Hrvatskoj i inozemstvu!

Lutkarska organizacija koju fakat trebamo – LOFT osnovana je 2012. na inicijativu umjetnica Morane Dolenc i Ive Mihanović koje su znale da lutkarska scena u Hrvatskoj treba osvježenje. Od svojih početaka LOFT se zalagao za nekoliko važnih promjena na hrvatskoj izvedbenoj sceni: otvaranje prostora lutkarstvu za odrasle, probijanje puta estetskim i tehnološkim inovacijama u lutkarstvu, transparentnost i samostalnost u poslovanju na nezavisnoj sceni. I to sve uistinu smo ostvarili – kroz tri produkcije za odrasle; s obzirom na tri predstave koje su zajedno osvojile 17 nagrada u Hrvatskoj i inozemstvu; zahvaljujući širenju u čitavoj zajednici kroz program Ruksak (pun) kulture, platformu Od malih nogu te radionički program Identitet i trebamo li ga uistinu?; naposljetku, kroz trajni nevolonterski angažman u organizaciji minimalno jedne, a ponekad i dvije osobe.

LOFT godišnje producira minimalno jednu kazališnu predstavu, organizira nekoliko participativnih radioničkih programa za djecu, mlade i odrasle, otputuje na makar jedan kazališni festival u  inozemstvo, organizira nekoliko online programa, sudjeluje u edukacijama i okruglim stolovima te kroz domaća gostovanja stalno sudjeluje u promicanju hrvatske nezavisne scene u zajednici i za zajednicu.

LOFT-ovi suradnici prisutni su na daskama, u TV studijima, u medijima te svim svojim snagama stvaraju suvremeno i progresivno kazalište, promišljaju svoj angažman te za svoj rad primaju nagrade i priznanja.

Kako bismo obilježili desetogodišnji angažman koji se prije svega događa zbog publike te zajednice samostalnih umjetnika koju smo okupili, u proljeće 2022. organiziramo niz rođendanskih poklona za djecu, mlade i odrasle.

3.5. hit predstava “S razlogom” ima svoju pedesetu i posljednju izvedbu tamo gdje je i zaživjela: u zagrebačkom KNAP-u, popraćena razgovorom s autorima;

31.5. u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Zagreba, Teatrom Poco Loco i Mjesnim odborom Petar Krešimir IV u rondeli na zagrebačkom Krešimircu organiziramo 2 predstave, 1 radionicu na otvorenom te okrugli stol s nekim od kolega i znalaca o (hrvatskom) lutkarstvu;

25.6., tik pred sam rođendan, u Klanjcu s ekipom iz Kuće Klajn, Dunjom Bovan i Jerkom Marčić, deseti rođendan obilježavamo koncertom Fado Jelene Radan, naše prve Femme Fadal i Pedra Abreu, predstavom Lovci na snove i malom radionicom snova! Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže, da na društvenim mrežama prate rad Lutkarske organizacije koju fakat trebamo, da nam se jave kojim god povodom na uoloft@gmail.com te zajedno s nama proslave 10. rođendan

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori