Lucija Žuti u emisiji KolibriS: ‘Hrvatska je zemlja kulture u kojoj nema kulture’

Lucija Žuti u emisiji KolibriS: ‘Hrvatska je zemlja kulture u kojoj nema kulture’

Nova emisija KolibriS ugostila je mladu, talentiranu, vrijednu i intrigantnu akademsku umjetnicu koja svojim umjetničkim radom na jedinstven način otvara teme koje su svakodnevne, sveprisutne, ali vrlo često percipirane kao tabu teme, tj. teme koje uzimamo kao svete ili nedodirljive.

Izmještanjem iz njihovog uobičajenog konteksta umjetnica nas potiče da proširimo vlastite vidike i promislimo o stvarima i situacijama koje često uzimamo zdravo za gotovo.

Lucija Žuti rođena je u Varaždinu, diplomirala je na odsjeku grafike u klasi Mirjane Vodopije s pohvalom Magna Cum Laude. Dobitnica je Rektorove nagrade i 14. Erste stipendije te 2. nagrade za plakat Festivala svjetske književnosti u Zagrebu. Do sada je izlagala na 8 samostalnih i više od 20-ak skupnih izložbi. Lucija živi i djeluje u Zagrebu. U emisiji KolibriS saznajte kako je Lucija ušla u svijet umjetnosti, s kojim problemima se susrela prilikom samostalnog umjetničkog djelovanja, ali i kojim temama se primarno bavi i u kojim medijima i tehnikama se izražava.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori