Manje od mjesec dana ostalo je do najvećeg duhovno-glazbenog događaja u ovom dijelu Europe: ‘Progledaj srcem’ okupit će više od 50.000 posjetitelja

Manje od mjesec dana ostalo je do najvećeg duhovno-glazbenog događaja u ovom dijelu Europe: ‘Progledaj srcem’ okupit će više od 50.000 posjetitelja

Šesti koncert ‘Progledaj srcem’ održava se prvi put na otvorenome. Na Stadionu Maksimir okupit će se više od 50 tisuća posjetitelja koliko ih može kupiti ulaznice za najveći duhovno-glazbeni događaj u ovom dijelu Europe. Na danas održanoj press konferenciji u Maksimiru, na nogometnoj klupi je o detaljima produkcije govorila ekipa ‘Progledaj srcem’. Direktorica i izvršna producentica Ksenija Abramović naglasila je kako ovako velikog koncerta na maksimirskom stadionu nije bilo deset godina.

”Gotovo petnaest godina je prošlo od ovakvog tipa mega koncerta u domaćoj produkciji. Nakon posljednjih par teških godina koliko smo bili zatvoreni, otvaramo se. ‘Progledaj srcem’ otvara vrata ne samo koncertnoj sceni, nego mnogo više: susretu ljudi, čovjeka uz čovjeka, otvara vrata bliskosti i dodira, zajedništvu i ujedinjenosti u dobru.” – izjavila je Abramović.

U glavnom programu nastupit će 17 izvođača koji su posljednjih godina doprinijeli razvoju suvremene duhovne glazbe u Hrvatskoj: Alan Hržica, Amorose, Božja pobjeda, Božja Slava band, Emanuel, fra Ivan Matić, fra Marin Karačić, klapa ‘Sveti Juraj’ HRM, Rafael Dropulić Rafo, sestre Halužan, sestre Husar, sestre Palić, Toni Cetinski, Vanessa Mioč i Zbor Mihovil. Duhovnu misao dat će p. Boris Jozić, a voditelj je Marin Perić. Organizatori najavljuju i gosta iznenađenja.

‘’Pozornica će biti na istoku okrenuta prema svim tribinama i travnjaku tako da svi mogu dobro vidjeti i biti bliski s programom na glavnoj pozornici. Produkcija koncerta će biti na najvišoj razini s light dizajnom i video produkcijom koja će se projicirati na dva velika video zida s obje strane pozornice i trećim u njezinom središtu. Tijekom svih izvedbi ispisivat će se riječi pjesama kako bi stadion u glas pjevao pjesme Bogu.’’ – najavio je kreativni producent koncerta Luka Kotlar.

Kako bi se kvalitetno pripremili, izvođači održavaju zajedničke probe

Krećem na satove pjevanja kod svoje sestre i pripremam se za ‘Progledaj srcem’. Moram reći da imamo dosta zahtjevan glazbeni zalogaj Ivana i ja, pa krećemo s vježbanjem. Pjevat ćemo sa sestrama Palić i sa zborom ‘Mihovil’. Meni kao glazbenici i kao vjernici će to jako puno značiti, a vjerujem da će to ostaviti neopisiv trag na glazbenoj i duhovnoj sceni. Oni koji će nazočiti, sigurno će ponijeti kući mnogo lijepih dojmova koje će pamtiti cijeli život.

Marija Husar Rimac

Bogatu scenu i razvoj duhovne glazbe u Hrvatskoj Domagoj Pavin iz benda ‘Emanuel’ komentirao je riječima: ‘Ništa nije s nama počelo, mnogi su prije nas sijali to sjeme, a neće s nama ni završiti. Nadogradili smo se u onome što je netko postavio kao temelj, a generacije koje dolaze nakon nas neka imaju zdrave temelje na kojima mogu rasti. Vjerujem da je sve ovo što se događa dio Božjeg plana i djelovanje Duha Svetoga koji je svaki dan svjež. Vjerujem da smo mi u poziciji da upravo na Maksimiru uberemo jedan dio ploda toga vjetra koji puše i da Božja Riječ prosipa među ljude.’

Uz bogatu audio i video produkciju u kojoj sudjeluje i orkestar s 24 instrumentalista pod ravnjanjem Gorana Kovačića, posebnost ovoga ‘Progledaj srcem’ je i pretprogram. Stadion se za posjetitelje koji dolaze iz drugih dijelova Hrvatske, ali i velik broj iz inozemstva, otvara već od 14 sati, a u 15 sati počinje duhovno-molitveni pretprogram.

‘Ovo je projekt za Dobro, ovo je događaj čiji su rezultati i plodovi neizrecivi. Ovo je projekt udruge kojoj je Ime Dobrote i obiteljske televizije koja poziva obitelji da dođu. Neka povedu svoju djecu, svoje starije. Preporučamo obiteljima s malom djecom da biraju travnjak zbog mogućnosti kretanja i ulasku s dječjim kolicima u prstenu travnjaka s tvrdom podlogom. Ono što možemo organizacijski najaviti je spektakl, a duhovna dimenzija je nemjerljiva.

Ksenija Abramović

Ulaznice za djecu mlađu od 7 godina koja sjede u krilu i osobe s invaliditetom su besplatne, ali ih treba zatražiti na podrska@ulaznice.hr. Sve ulaznice se mogu nabaviti u istom sustavu ulaznice.hr.

‘Mislim da je većina izvođača koji su sada u duhovnoj glazbi rasla s ‘Progledaj srcem’, naravno da je svaki razvijao svoj glazbeni stil, ali svi smo nekako u zajedništvu bili uz ‘Progledaj srcem’. Ovaj koncert je nešto što Hrvatska zaista zaslužuje i mi, sestre Palić, i svi izvođači potrudit ćemo se da to bude na nivou kakav zaslužuje.’ – zaključila je Kornelija Palić Papafava.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori