Manje papirologije za odlazak na Erasmus+ razmjenu

Manje papirologije za odlazak na Erasmus+ razmjenu

Objavljena je nova verzija platforme Learning Agreementa koja je sada dostupna cijeloj Erasmus generaciji 2020./2021 i svima onima nakon njih. Uvođenje online oblika Ugovora, skraćeno OLA, dio je procesa digitalizacije programa Erasmus+ razmjene. Platformu mogu koristiti studenti koji sudjeluju u Erasmus+ studijskom boravku ili stručnoj praksi između visokoškolskih ustanova koji su nositelji Erasmus povelje.

Erasmus Student Network (ESN) najveća je europska studentska organizacijakoja potiče Erasmus+ mobilnost, a unutar nje djeluje i ESN Zagreb uz potporu Sveučilišta u Zagrebu. ESN se pridružio inicijativi koju je pokrenula Europska sveučilišna zaklada (EUF) te tako dolazi do uspješnog uspostavljenja nove programske mreže koja omogućuje lakšu finalizaciju dokumenta.

Predsjednica ESN-a Zagreb, Rebeka Dajak objašnjava kako navedena inovacija ima brojne prednosti te da ova promjena može znatno utjecati na veći odaziv studenata za odlazak na mobilnost: “Budući da se tehnologija razvija svakim danom, Erasmus program također mora unaprijeđivati svoje alate te će OLA otvoriti vrata k većem broju studenata koji odlaze na mobilnost i uključiti raznovrsniji profil studenata.“

Learning Agreement nezaobilazna je i bitna stavka svakog studenta koji se odluči otići na Erasmus+ razmjenu

Tim ugovorom student se obvezuje na slušanje i polaganje kolegija u inozemstvu te ostvarivanje odgovarajućeg broja ECTS bodova. Marko Franjić s nama je podijelio svoje mišljenje: “Ova modernizacija i digitalizacija najvažnijeg dokumenta svakog sudionika omogućit će pojednostavljivanje i automatizaciju mnogih procesa prilikom prijave.”

OLA predstavljat će okosnicu Erasmus+ programa za razdoblje 2021. – 2027. te je veliki korak koji će olakšati studentima sam proces razmjene o čemu više možete saznati ovdje.

Više informacija o ESN-u Zagreb potražite na društvenim mrežama Udruge Facebooku iInstagramu te na web stranici.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori