Marčelov novi singl ‘Flešbek’ kao osobna, a svačija priča

Marčelov novi singl ‘Flešbek’ kao osobna, a svačija priča

Ljetna vrućina nam oduzima dah, ali isto radi i Flešbek, novi singl u kojem Marko Šelić Marčelo, udružen s Aleksandrom Jovanovićem Šljukom, nudi nešto malo drukčije – nadasve duhovit, urnebesan osvrt na davne dane prvih ljubavi, pobjeda i poraza. Singl se nalazi na Marčelovom dugoočekivanom novom albumu Nojeva varka, na kojem će se naći čak 16 pjesama.

Ljeto je i ljude treba makar nakratko odmoriti od teških tema, koje svakako imaju svoje mjesto na albumu. Ovo je jedna od onih svačijih priča, predstavljena šaljivo: koliko su nam samo prve ljubavi, to jest njihov kraj, bili nekakav smak svijeta kad smo bili klinci, a koliko to danas u životu gotovo nikako ne figurira, osim kao nešto što ti izmami osmijeh. Ali da bi se ta priča ispričala, dva su sastojka nužna: vratiti se na lokaciju (u Marčelovom slučaju: Paraćin) i vratiti se na jezik. Ovo je pjesma na paraćinskom, ljudi će morati progugati što su Grza, Petrus, Donji Park, Hipi-dolina… a tu je i putovanje u vrijeme arkada na žetone, tetrisa, “narezivanja” diskova, ljepljenja postera – i famozne pjesme ‘1’ s prvog albuma, koja je bila tu da, pomalo nevješto, poetizira romansu. Sad smo sjeli da je malo… pa, “raspoetiziramo” na šalu, ali jednako pošteno.

Marčelo
U spotu su u glavnim ulogama glumica Vanja Nenadić i Miloš Mijailović Jaaz, reper, producent i siva eminencija kuće Aristokrat Muzik; Vanja kao Markova prva ljubav, a Jaaz kao njegov arhineprijatelj, “dizelaš” koji mu je “preotme”.

Glazbu je napisao Aleksandar Jovanović Šljuka, prekaljeni jazz pijanist, skladatelj i vokal, član Markovog benda koji se pobrinuo za dobar dio skladbi na novom albumu.

Volimo ići tamo gdje nismo bili ranije i zadavati jedni drugima izazove. Ovo generalno nije ni Šljukin ni moj teren, ali smo baš zato željeli da, među svim tim umjetnički izazovnijim pjesmama u koje smo se upustili, napravimo i nešto ovakvo: zajebantski, a s dušom. Jer ispod šaljive površine, pažljivi slušatelj će čuti: ovo je zapravo pjesma o prolaznosti poprilično svega, pa i nas samih.

Marčelo

Kao i kod prethodnog singla Udahni, režiju spota potpisuje Nemanja Maraš, koji je već zamislio i ekranizaciju ostalih singlova s albuma Nojeva varka: svaki će se nadovezivati na prethodni i tako oblikovati jednu priču. A ta se priča, novim spotom, nastavlja već u rujnu. Dotada, dok je album u fazi miksa, Marčelo i bend će se nastupima na Fresh Wave Festivalu, OK Festu i beogradskom Beer Festu vratiti koncertnim pozornicama.

FOTO: Nemanja Maraš/PROMO

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori