fbpx

Marin Jurić-Čivro objavio debitantski studijski album

Marin Jurić-Čivro objavio debitantski studijski album

Iznimno produktivnu godinu Marin Jurić-Čivro privodi kraju objavom debitantskog studijskog albuma, koji na jednom mjestu okuplja sve njegove dosadašnje singlove i zaokružuje pet godina samostalne glazbene karijere! Naslova “Pjesme za tebe”, album je u izdanju Universal Music Hrvatska dostupan putem svih digitalnih glazbenih platformi.

Jako sam sretan; oduvijek sam želio ostvariti objavu debitantskog albuma! Znao sam da će se dogoditi kad-tad, možda mi je malo duže trebalo, ali vjerujem da sve ima svoje vrijeme i mjesto, pa tako i ovaj album otkriva nam Marin Jurić-Čivro i nadodaje kako je ljubav univerzalni motiv koji povezuje sve pjesme na izdanju.

Album “Pjesme za tebe” zaokružuje petogodišnji rad ovog virovitičkog glazbenika, kojeg je šira javnost upoznala kroz prvu sezonu showa The Voice Hrvatska 2015. godine, nakon čega je zakoračio u samostalnu glazbenu karijeru. Tada je kao prvi solo singl predstavio pjesmu “Dobro jutro svima“, koju autorski potpisuje Ivan Dečak, a zatim je uslijedila i objava njegovog prvog autorskog singla, “Pjesma za tebe“, kojeg je producirao Mark Mrakovčić.

Nakon kratke pauze, u 2017. svoj novi kreativni zamah započinje s producentom i autorom Markom Matijevićem-Sekulom u pjesmi “Još uvijek”, što predstavlja početak njegove višegodišnje suradnje s Beton Music timom, kojeg uz Marka čine i Boris i Maja Kolarić. S njima objavljuje niz pjesama, među kojima su i ovogodišnji HR Top 40 singlovi “Zima” ft. Nina Kraljić, s kojom su osvojili 2. mjesto na 67. Zagrebačkom festivalu te “Naivno”, pjesma kojom se natjecao i na Dori 2020.

Uz devet originalnih pjesama, album donosi i dvije akustične obrade bezvremenskih klasika

Radi se o pjesmama “Mjesto za mene” Damira Urbana i “Falling Slowly” Glena Hansarda i Markete Irglove, nastalih tijekom snimanja “Akustika Session” serijala 2017. godine.

Uoči objave albuma, kao njegov četvrti ovogodišnji singl predstavljena je pjesma “Bezdan“, koja je nastajala za vrijeme lockdowna i trenutaka slobode, što joj daje jednu tamnu, noćnu crtu. Upravo je ta atmosfera inspirirala i prateći videospot, sniman u noćnim satima, kako bi se istaknuli motivi noći i samoće u atmosferi napuštenog grada.

I dok sve originalne pjesme na izdanju predstavljaju presjek njegove dosadašnje glazbene karijere, Marin Jurić-Čivro bez zadrške otkriva i koja pjesma na albumu mu je najdraža: To je definitivno “Pjesma za tebe”, po kojoj je album dobio i ime. To je ipak prva pjesma koju sam napisao i zbog toga ima neku svoju posebnu čar.

FOTO: PR

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

Odgovori