Marko Dejanović: 7 godina najiskrenijeg komičara hrvatske Stand Up Komedije

On je pisac, on je novinar, ali zadnjih sedam godina on je prvenstveno stand up komičar. Marko Dejanović 28. listopada u OUT Gardenu (Ilica 16) Stand Up Showom “Best Of 7 godina Stand Up Komedije” obilježava karijernu obljetnicu.

Kao komičar je počeo u Studiju Smijeha, gdje je do 2020. bio rezident komičara, a onda skupa s kolegama Tinom Sedlarom i Goranom Vinčićem osniva kolektiv BIS comedy, koji se u kratkom, pandemijskom razdoblju etablirao na hrvatskoj comedy sceni.

Komičara Marka krasi “brutalna iskrenost”, tj. spremnost da kroz stand up priča i o stvarnim privatnim doživljajima, ma koliko oni možda bili sramni, bolni ili tragični. Uvijek je spreman testirati vlastiti i granice publike. Humor ovom Bosancu sa adresom u Zagrebu služi kao sredstvo borbe protiv straha i način nošenja sa stvarnošću.

U veljači 2021. objavio je na Stand Up Comedy Specijal “BosandžEros”, ima dvije samostalne predstave “Prosti Faktori” i “Brak, dijete i povremeni seks”. Nastupao je na svim važnijim stand up festivalima u Hrvatskoj i na ExYu prostoru.

Marko je rođen 1982., otac je četverogodišnjem sinu i muž žene. Dugo godina radio kao novinar i urednik u hrvatskim medijima, član Hrvatskog društva pisaca, objavio tri knjige, zbirke priča “Belzebubov notes” i “Van brloga” te roman “Karte, molim!” za koji je 2015. dobio godišnju nagradu Janko Polić Kamov za književnu izvrsnost i inovativnost.

FOTO: PROMO

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori