Matej Milošev objavu albuma prvijenca obilježio predstavljanjem singla ‘Vječni sjaj’ nastalog u suradnji s TBF-om

Matej Milošev objavu albuma prvijenca obilježio predstavljanjem singla ‘Vječni sjaj’ nastalog u suradnji s TBF-om

Milošev u suradnji s TBF-om predstavlja novi singl ‘Vječni sjaj’, a ujedno objavljuje album prvijenac ‘U prolazu’. S albuma su već predstavljeni singlovi ‘Drugom prilikom’ Dunjom Ercegović (Lovley Quinces) i ‘Pet godina’ s Majom Posavecdigitalni album s deset pjesama od sada je dostupan na svim digitalnim servisima. 

Cijeli materijal je dosta osoban – sve su to priče i sjećanja iz mojeg života – i njime želim zaokružiti i polako zatvoriti neki dio toga. Negdje si stvari opravdavam, nekad mi nešto nije jasno, ali sve sam to – ja. Žanrovski je to dosta šareno, ali u osnovi pop-rock forma. Da biram ime, rekao bih “šmekpop”.

Matej Milošev

Na ovom ‘’šmekpop’’ albumu u njegovih deset pjesama, Milošev je, osim već spomenutih, ugostio i brojne druge renomirane glazbenike sa scene među kojima su se našli Jelena Radan, Luce, Tonka i Aljoša Šerić, Nenad Borgudan i Petar Beluhana svi su oni svojim interpretacijama na album unijeli nešto osobno, nešto svoje.

Od svega, najviše me veseli to što sam imao priliku i čast surađivati sa svim ovim divnim ljudima koji su bili dio ovog mog putovanja. Taj osjećaj koji imam sada dok gledam u to što su oni osjetili i napravili – nešto neusporedivo više i bolje nego što bih ikad mogao sam – to je jednostavno prekrasno.

Matej Milošev

Novi singl s TBF-om ‘Vječni sjaj’ nastala je zajedničkom suradnjom Miloševa koji potpisuje glazbu, i TBF-a, čiji je tekst koji ubada točno tamo gdje treba, napisao Saša Antić. Na sve su to skupa odlično ‘’sjeli’ još Luka i Mladen. O suradnji nam je ispričao i Saša Antić:

‘’Matej mi je prije ljeta poslao glazbu, ja sam već imao gotovo dovršen tekst, složio sam ga u aranžman koji mi je on poslao i sve je odmah leglo u jednu večer, čak i sample iz intervjua Bob Marleya koji otvara pjesmu. Mjesec dana kasnije smo se Luka, Mladen i ja zaletili do Zadra u studio Jere Šešelje i u jedno popodne snimili svoje vokale. Tu smo tek upoznali Mateja i ekipu, i sve skupa je prošlo glatko i elegantno uz odličnu atmosferu i zafrkanciju, zaista jedno sjajno glazbeno druženje, baš u duhu pjesme. Snimanje spota je također bilo opušteno, i sve u svemu izrazito sam ponosan na ovu pjesmu, hvala Mateju na sjajnoj glazbi, i veliki pozdrav i ljubav čitavoj ekipi koja je sudjelovala u realizaciji pjesme i video spota’’.- poručio je Saša o nastanku pjesme. 

Ideju i režiju spota potisuje Tanja Asanović s kamerom Tonija Renauda i More Magnets produkcijom.

‘’Jako smo sretni s pjesmom koju imamo, svima nam je bilo super dok smo radili na ovome i nadam se da će vam uljepšati dan kad je čujete – jer nama svakako je. Tanja je pjesmu prevela u sjaju vizualnu priču o svjetovima u kojima živimo, viđeno kroz naše i tuđe oči. Divno se nadopunjuje s tekstom i samom pjesmom – spot je moćan i zabavan, pun života i nade – hvala svima, nadam se da ćete uživati i zaplesati s nama!’’ – poručio je Matej.

Cijeli je album vizualno upakirao dizajner Mladen Udovičić kroz gubitak i oživljavanje sjećanja.

’Odsječeno drvo simbolizira gubitak dok godovi koji ostaju iza njega prikazuju proteklo vrijeme. Uzdignute forme, fragmenti godova prikazuju trenutke tog vremena koje oživljavamo kroz sjećanja.’’ – poručio je. Produkciju albuma potpisuju Tomislav Franjo Šušak i Jere Šešelja.

Foto: Nika Mokos

Martina Piškor

Završila sam povijest na Hrvatskom katoličkom sveučilištu. Fokusirana sam na žensku i povijest svakodnevice. Zaljubljenica sam u kazalište, Zagreb i pjevanje. Bez Zagreba se ne može, jer on je u krvi!

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori