Matija Dedić i Lana Janjanin na Valentinovo održali humanitarni koncert

Matija Dedić i Lana Janjanin na Valentinovo održali humanitarni koncert

Renomirani jazz glazbeniciMatija Dedić i Lana Janjanin, ovo su Valentinovo u suradnji s Fondom 5.5. i Zakladom Solidarna organizirali humanitarni koncert namijenjen za pomoć Sisačko-moslavačkoj županijiKoncert se održao u zgradi Hrvatskog glazbenog zavoda, a moglo mu se nazočiti uživo i online putem live streama. 
 
Ideja o koncertu rodila se zahvaljujući novom albumu Matije Dedića na kojemu će se kao gošća pojaviti i Lana Janjanin

Lana je apsolutni unikat na našoj sceni i posjeduje nevjerojatnu muzikalnost. U današnje je vrijeme teško sve ovo skupa organizirati, ali Lana je preuzela veliki dio odgovornosti oko organizacije upravo na sebe. Proći će valjda sve ovo, nadam se da dolaze neki lijepi dani jer smo svi već umorni.

Matija Dedić

Osim rada na albumu, Matiju Dedića i Lanu Janjanin povezuje i sama zgrada Hrvatskog glazbenog zavoda koja je za ove izvođače svojevrstan hram u kojem je počela njihova karijera. To je mjesto, stoga, bilo sasvim logičan odabir za valentinovski humanitarni koncert

Sretni smo što možemo napokon svirati, vidjeti publiku uživo i pridonijeti dobrotvornoj akciji. Drago mi je da smo se svi nekako udružili oko ovoga i pomogli Sisačko-moslavačkoj županiji te se nadam da je suradnja s Matijom početak dugogodišnjeg prijateljstva.

Lana Janjanin

Unatoč teškoj godini za glazbenu scenu, Matija Dedić i Lana Janjanin potvrdili su kako uspješno odolijevaju novonastalim okolnostima, ali isto tako da ne zaboravljaju na one kojima je posebno teško.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori