Mendax Films: Studentski tim filmaša koji zabavlja, nasmija i educira svojim kratkometražnim filmovima

Mendax Films: Studentski tim filmaša koji zabavlja, nasmija i educira svojim kratkometražnim filmovima

Mendax Films skupina je talentiranih jaskanaca koji svoje spisateljske, glumačke i snimateljske sposobnosti u slobodno vrijeme koriste za stvaranje neobičnih, zanimljivih, pa čak i nagrađenih videa. Posljednji kratkometražni film Ljubav na prvi metak ljubavna je priča s notom komedije.

Ljubav na prvi metak najnovije je djelo mladog jaskanskog filmaša Marina Pavelića

Marin okuplja mladu studentsku ekipu u snimanju kreativnog video sadržaja za YouTube kanal Mendax Films. Film je premijerno prikazan 31. siječnja nakon sudjelovanja na DA! festivalu.

Kratkometražni film prikazuje mladog Noela koji je odrastao u poprilično neobičnom okruženju; nakon što je ostao bez oba roditelja, posvaja ga plaćeni ubojica nježnog srca, Crni Pepe. Film nas odvodi na Noelov prvi zadatak gdje saznaje je li zaista stvoren za stil života na koji je naučen.

U filmu glume bivši i sadašnji članovi Gradskog kazališta Jastrebarsko i Plesnog studija Instinct, glavnu ulogu nose kazalištarac Noel Reškovac i njegov mlađi brat Leon Reškovac, a u filmu glumi i sam scenarist, producent i redatelj Marin Pavelić.

Marin Pavelić. FOTO: Katarina Malnar

U stvaranju filma pomogla je nekolicina jaskanskih studenata koja je svoje slobodno vrijeme odlučila uložiti u ovaj zabavan projekt. Film je snimljen krajem kolovoza, a premijerno je prikazan 31. siječnja te se može pogledati na YouTube kanalu Mendax Films.

Cilj nam je kod ovog projekta bio prvenstveno druženje i zabava, ali volimo stvoriti i nešto u čemu drugi mogu istinski uživati ili nešto naučiti. Mendax znači pripovjedač, a to je ono čime se mi smatramo i želimo biti. Želimo snimati priče, bile one stvarne ili istinite, žanrovske ili umjetničke. Želimo potaknuti druge da izražavaju svoju jedinstvenost pomoću vizualnih umjetnost, pogotovo danas kada nam je to svima dostupno.

Marin Pavelić

Započeli kao CFX, a sada se na kanalu mogu pronaći kratkometražni eksperimentalni filmovi, komedije, vlogovi i serijali reportaža

Mendax Films započeo je kao CFX, YouTube kanal posvećen kratkim videima sa specijalnim efektima, no odrastanjem njegovih autora, promijenio se i stil objavljenog sadržaja. Sada se na kanalu mogu pronaći
kratkometražni eksperimentalni filmovi i komedije, vlogovi, te serijali reportaža I oni su Hrvatska.

Najavu filma, cijeli film i behind the scenes fotografije sa seta možete pronaći na njihovoj Facebook stranici i Instagram profilu, a svi su videi dostupni na ovoj poveznici.

Mendax Films ideja je Marina Pavelića koja okuplja ljubitelje filma željne stvaranja kvalitetnog medijskog sadržaja. I dok je kanal počeo kao izvor kratkih videa punih specijalnih efekata, danas sadrži nagrađene
kratkometražne studentske filmove, ali i serijale poput I oni su Hrvatska kojoj je cilj davanje medijskog prostora i isticanje posebnih, uspješnih mladih ljudi koji žive i djeluju u Republici Hrvatskoj.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori