Mirna Deskar: Njezini unikatni kišobrani uljepšat će svaki kišni dan

Mirna Deskar: Njezini unikatni kišobrani uljepšat će svaki kišni dan

Mirna Deskar ima 22 godine i dolazi iz Virovitice. Studentica je 5. godine Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu gdje studira razrednu nastavu i engleski jezik, a paralelno pohađa i edukaciju za Montessori pedagoga. Prije tri godine došla je na ideju izrade unikatnih kišobrana, a KišoMir je vrlo brzo postao pravi hit.

Kada Vam je i kako pala na pamet ideja da biste mogli oslikavati kišobrane?

Na ideju o oslikavanju kišobrana došla sam prije točno 3 godine, u rujnu 2017. Oduvijek sam željela osmisliti nešto svoje, kreativno i jedinstveno što će veseliti druge oko mene, ali im u isto vrijeme biti i korisno. Za kišobrane sam se odlučila potpuno spontano, vani je bio kišni dan i svi su oko mene bili nekako bezvoljni zbog toga, a ja sam odlučila da više ne želim oko sebe gledati ljude kako šeću po kiši s mrzovoljnim izrazom lica i običnim ”dosadnim” jednobojnim kišobranima u ruci te sam odlučila to pokušati barem malo promijeniti.

Koliko dugo traje proces izrade jednog kišobrana? 

Proces izrade ovisi o vrsti dizajna, ali okvirno mi je potrebno 3-4 dana za izradu te dodatnih 48h za sušenje boja, kako bi postale potpuno vodootporne.

Na koji način birate motive?

Jednostavno slikam i crtam ono što mi se svidi ili me inspirira, a motivi su najčešće i u dogovoru s osobom za koju je KišoMir namijenjen. Ponekad su to likovi iz knjiga, crtića i filmova, cvijeće, inicijali, omiljeni citati, kućni ljubimci, nešto vezano uz posao ili hobi… stvarno može biti bilo što! Svaki KišoMir svojim motivima priča jedinstvenu priču i zbog toga su toliko posebni.

Primate li narudžbe?

Da, svatko može osmisliti svoj personalizirani primjerak prema vlastitim željama.

Kakve su reakcije Vaših kupaca?

Ljudi su stvarno oduševljeni kad vide finalni rezultat. Svakog dana dobivam hrpu pozitivnih povratnih informacija, predivnih komentara podrške i preporuke, a to mi je najveći vjetar u leđa i iznimno mi puno znači.

Biste li voljeli surađivati s nekim drugim dizajnerom ili brendom?

Naravno! Bilo bi mi veliko zadovoljstvo surađivati s nekim iskusnim dizajnerom ili brendom i nadam se takvoj prilici u budućnosti.

Čime se bavite kada ne oslikavate kišobrane? Imate li još nekih kreativnih hobija? 

Osim oslikavanja kišobrana, zadnjih nekoliko mjeseci bavim se i izradom čestitaka za sve prigode (rođendane vjenčanja, promocije…) i u tome istinski uživam.

Obožavam i sve ostalo sve što ima veze s umjetnošću i dizajnom pa najčešće ostatak slobodnog vremena koristim za uređenje prostora, poput oslikavanja zidova i sl.

Planirate li proširiti ponudu i na neke druge predmete? 

Kao što sam već spomenula u prethodnom pitanju, nedavno sam odlučila proširiti ponudu i na personalizirane čestitke. S vremenom će u ponudi vjerojatno biti i još nekoliko drugih predmeta – ideja uvijek ima, potrebno je samo odvažiti se realizirati ih!

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori