Mirna ide van i snima novi videospot za koji treba pomoć publike

Mirna ide van i snima novi videospot za koji treba pomoć publike

Mirna Škrgatić, vrlo zanimlijva riječka kantautorica sa zagrebačkom adresom, nedavno je javnosti predstavila svoju novu pjesmu, koja je nastala kao zapis trenutačne realnosti i svojevrstan krik ka normalnosti.

No, Mirna ima želju da pjesma “Idemo van” dugoročno postane zapis promjena našeg vremena, onaj pozitivni. Naime, ova punokrvna rock pjesma,zbog svog uvodnog teksta donosi procjep između želja i realnosti, očekivanja i mogućnosti, dok je stvorena kao oda izlascima i vremenu bezbrižnosti. Sada je došlo vrijeme da pjesma dostigne svoju drugu razinu i postane ono što joj je glazbenica namijenila: plesni ‘hit’ koji poziva na zabavu, veselje, ples i izlazak.

Ova pjesma je posveta izlascima i poziva na akciju, pjevanje i sijevanje, NEoklijevanje. Shvatila sam da se dogodio onaj rijetki trenutak kad je prvotna ideja pjesme s vremenom dobila dodatnu dimenziju zbog samih slušatelja i njihovih reakcija. Ja doista jesam ovu pjesmu pisala iz nasušne potrebe za izlascima, zabavom, večerima punih smijeha i bezbrižnosti, no pisala sam je u travnju ove godine, kada smo svi još bili zatvoreni u svoja četiri zida, kada se ideja koncerata, većih druženja i zabave s prijateljima činila se kao pusta želja. Četiri mjeseca poslije, situacija je takva da se nakon dugo, dugo vremena možemo spremati za stvarni izlazak, među ljude, s ljudima. Ako to nije velika promjena u svega nekoliko mjeseci, koja vrijedi da je se zabilježi, ja ne znam što onda je vrijedno obilježavanja iz ovog našeg iskustva.

Mirna

Ovo ljeto razdoblje je kad mnogi više nego ikad mobitelima, fotoaparatima i kamerama bilježe svoje trenutke slobode, putovanja, dobrog raspoloženja, druženja i izlazaka. Pozivaju se svi koji žele svoje trenutke veselja i sreće podijeliti sa svijetom i trajno ih obilježiti javno, da svoja videa i fotografije šalju na e-mail adresu idemo.van.vol2@gmail.com ili da se jave Mirni u inbox njenog Facebooka ili Instagrama.

Kraj ljeta Mirna će tako, osim novim albumom, obilježiti i prikazivanjem novog videospota za pjesmu “Idemo van”, nastalog od zaprimljenih snimaka. Ideja je da se ulazak u jesen, uz pjesmu, obilježi optimistično!

Foto: Andrea Mulder

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori