Mirna Škrgatić energičnim koncertom u Tvornici kulture predstavila novi album ‘Posljednji trend’

Mirna Škrgatić energičnim koncertom u Tvornici kulture predstavila novi album ‘Posljednji trend’

“Mirna Škrgatić drugim albumom ‘Posljednji trend’ snimila je rijetku ‘zvjerku’, pravi domaći ženski rock album, na kojem smjesa žustre, rifoidne svirke gleda na garažni rock šezdesetih, a sve skupa pomiješano s melodičnim vokalnim harmonijama”, riječi su kojima je glazbeni kritičar Hrvoje Horvat najavio koncertnu promociju novog albuma Mirne Škrgatić koja se održala prošlog petka u Malom pogonu Tvornice Kulture.

Povodom izlaska svog drugog studijskog albuma, kantautorica Mirna je održala koncert koji je privukao brojne ljubitelje garažnog rocka, glazbe 60-ih i 70-ih te kritičare, glazbenike i prijatelje. U lijepom ambijentu Malog pogona, uz sjajan bend i goste iznenađenja, koncert je svakako bio šlag na torti i točka napretka Mirnine dosadašnje stvaralačke karijere. Od samog uvoda i nesvakidašnje, ekstravagantne koreografije do samog kraja i povratka na bis koji je publika zahtijevala, koncert je bio pun uzbudljivih trenutaka.

Sve pjesme na albumu Mirna je napisala sama, a inspiraciju je dobila pogledom na društvenu situaciju u pandemijskom razdoblju

Najistaknutija takva pjesma je vjerojatno “Idemo van”, ali takvog su karaktera i “Jadi energetskog vampira” i “Usudi se”. Ukratko, “Posljednji trend” je album koji objedinjuje aktualni trenutak i teme koje su vrlo intimne, ali i one koje se obraćaju društvu zarobljenom vremenima u kojem živimo. Zato je ova koncertna promocija mladoj pjevačici u usponu bila od posebne važnosti, što se po njezinom energičnom nastupu i odgovoru publike moglo jasno vidjeti.

Na albumu se nalazu i duet s Ivanom Kindl, “Draga moja”, koji su ove glazbenice suvereno izvele na koncertnom predstavljanju i zaslužile velike ovacije publike. Uz spomenute, na albumu se nalaze još tri uspješna singla “Usne grizem”, “Strašila” i naslovni “Posljednji trend” koji je uživo na koncertnoj promociji djelovao vrlo moćno. 

Na debi albumu Mirna se držala sigurnosti radiofoničnog popa, ali na drugom albumu je riskirala s prljavijim rockom i raštimanim hippie te garage zvukom

Taj se rizik očito isplatio, a potvrđuje to i kritika glazbenog kritičara Dubravka Jagatića koji je album “Posljedni trend” opisao sljedećim riječima: “Nedostatak osobnog pečata, autorskog pomaka i karizme, koji se osjetio na prvom albumu, bez sumnje je na drugom albumu ispravljen, zbog čega ga svakako treba pohvaliti. Mirna je vrlo odlučna autorica i pjevačica, a takav stav uglavnom vodi do uspjeha. Koji zaslužuje, jer sada smo sigurni i da je talentirana”.

Album “Posljednji trend” objavila je Croatia Records, a osim u webshopu i dućanima, možete ga pronaći i slušati na svim streaming servisima.

Foto: Andrea Mulder

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori