Mjuzikl ‘Ljepotica i zvijer’, koji je na Broadwayu dosegao više od 5500 repriza, stiže u Zagreb

Mjuzikl ‘Ljepotica i zvijer’, koji je na Broadwayu dosegao više od 5500 repriza, stiže u Zagreb

Zagrebačko gradsko kazalište Komedija u suradnji sa Produkcijom Disney i u dogovoru s društvom Music Theatre International (Europe) najavljuje premijeru slavnog mjuzikla “LJEPOTICA I ZVIJER” Alana Menkena, Howarda Ashmana i Tima Ricea po knjizi Linde Woolverton, koja će se, u režiji i koreografiji Lea Mujića i pod glazbenim ravnanjem Krešimira Batinića i Davora Kelića, održati u subotu, 24. rujna 2022. u 19:30 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog!

Pretpremijera je u četvrtak, 22. rujna, a prve reprizne izvedbe 25. i 26. rujna 2022.

Prevoditelji su Ivanka Aničić, Vanda Vujanić Šušnjar i Dražen Bratulić, a osim režisera i koreografa Lea Mujića (kojem je ovo prva režija mjuzikla), te dirigenata Krešimira Batinića i Davora Kelića, autorski tim još čine scenograf Stefano Katunar, kostimografkinja Manuela Paladin Šabanović, dok je oblikovatelj svjetla Aleksandar Čavlek.

Veliki ansambl mjuzikla čine Vanda Winter i Buga Marija Šimić u naslovnoj ulozi Ljepotice, Ivan Glowatzky i Igor Drvenkar u ulozi Zvijeri (uz Nevena Stipčića u studijskoj ulozi), Fabijan Pavao Medvešek i Matko Knešaurek (Gaston); Dražen Bratulić i Đani Stipaničev (Lumier); Igor Mešin i Goran Malus (Din Don); Renata Sabljak i Jasna Bilušić (Gospođa Kamilica); Ognjen Milovanović i Jan Kovačić (Lefou); Adalbert Turner, Ervin Baučić i Adam Končić (Maurice); Mila Elegović i Danijela Pintarić (Peruška); Sandra Bagarić i Vlatka Burić Dujmović (Gospođa Komoda); Vatroslav Hrelec, Adriana Klačar, Ruben Carović i Mihael Kokot (Mrvica); Filip Hozjak i Neven Stipčić (D’Arque); Lana Blaće, Kristina Habuš i Irena Raduka (Silly Girls) i Marta Simikić i Hana Samardžić (djeca). Sudjeluju orkestar, zbor i balet Kazališta Komedija.

Mjuzikl „Ljepotica i zvijer“ koji je svoju premijeru imao na Broadwayju 1994. godine napisali su Alan Menken (glazba), Howard Ashman i Tim Rice (stihovi), te Linda Woolverton (libreto). Mjuzikl je nastao prema istoimenom Disneyjevom filmu iz 1991. na kojem su radili isti autori. Na Broadwayu se ovaj mjuzikl igrao neprekidno dugi niz godina i dosegao je više od 5500 repriza, što ga čini jednim od najuspješnijih dijela iz tog žanra.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori