Mjuziklom ‘Petar Pan’ učenici OŠ Pavleka Miškine oduševili publiku u Teatru Exit

Mjuziklom ‘Petar Pan’ učenici OŠ Pavleka Miškine oduševili publiku u Teatru Exit

Učenici 3.c razreda OŠ Pavleka Miškine sa zagrebačkog Svetog Duha ovoga su utorka pred punim gledalištem Teatra Exit pod vodstvom učiteljice Nikoline Petrov uspješno izveli mjuzikl ‘Petar Pan’.

Rezultat je to velikog entuzijazma učiteljice, ali i vodstva škole koje puno pažnje pridaje umjetnosti čiju vrijednost nastoji prenijeti svojim učenicima kroz brojne izvanškolske aktivnosti od kojih je Mjuzikl jedna od najposjećenijih. Marljivi učenici su mjuzikl ‘Petar Pan’ pripremali godinu dana dolazeći na probe nekoliko puta tjedno poslije nastave, a zainteresiranost, rad, odricanje i otkriveni talenti doveli su do produkcije dječjeg mjuzikla čije se izvedbe ne bi posramili ni stariji uzrasti. 

„Premijera je ispunila sva naša očekivanja. Jako sam ponosna na svoje učenike, njihove roditelje, školu i sve koji su bili dijelom ove čarobne večeri. Djeca su zaista dala sve od sebe, vrijedno su dolazili na probe, trudili se, bili kreativni te su predstavu odglumili kao pravi profesionalci koji godinama nastupaju u kazalištu. Bodrili su jedni druge i pomagali si iza pozornice dodavajući si rekvizite. Zadovoljstvo i ponos na njihovim licima sve govore, a moram pohvaliti i publiku koja nije štedjela svoje dlanove. Realizacija ovog mjuzikla je najbolji putokaz mojim učenicima za život – rad i trud uvijek se isplate“, rekla je vidno uzbuđena učiteljica Nikolina Petrov koja potpisuje scenarij i režiju, a zajedno s glazbenikom Rokom Vuškovićem adaptirala je originalnu glazbu. 

Po završetku predstave djeca su dobila ovacije publike koja je ustala te glasno podržala svakog mladog glumca tijekom naklona, a potom su svi zajedno počeli dozivati učiteljicu kojoj su djeca uručila poklon zahvale – privjesak u obliku Zvončice te cvijeće. Ta gesta izmamila je svim prisutnima suze na oči pa možemo zaključiti da je Petar Pan po tko zna koji put dokazao da čarolija dobre priče uistinu djeluje, samo ako dopustimo sebi da vjerujemo u bajke.  

FOTO: Božidar Banov

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori