Mlade psihologinje napisale e-knjigu ‘Potres – kako (psihološki) preživjeti’

Mlade psihologinje napisale e-knjigu ‘Potres – kako (psihološki) preživjeti’

Dok nam se gotovo svakodnevno trese tlo pod nogama, većina zna upute kako se ponašati u vrijeme potresa i sačuvati život, no mnogi ne znaju kako se nositi s psihološkim traumama i posljedicama koje potres ostavlja na psihičko zdravlje. Tri mlade psihologinje, Zrinka, Ana i Marija, koje već dugo na svom Instagram profilu ZAMisli dijele psihološke savjete i pomoć, sada su napisale e-knjigu Potres – kako (psihološki) preživjeti?

Svi možemo pomoći, a najbolje da svatko pomaže u svojoj domeni. Ako ste građevinar, pomozite u popravljanju krovova. Ako ste vatrogasac, pomozite osigurati kuće. Ako ste psiholog, pomozite ljudima da pronađu načine nošenja sa stresom u ovoj situaciji.

U predgovoru ove knjižice navedeno je da je namijenjena prvenstveno onima koji nisu materijalno oštećeni u potresu, ali su potreseni, anksiozni i u strahu. U e-knjizi možete naći savjete kako pomoći sebi, kako pomoći drugome te koja ponašanja nam ne pomažu i kako drukčije razmišljati. Knjigu možete preuzeti ovdje ili na njihovom Instagram profilu.

Naslovna fotografija: Pixabay

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori