fbpx

Mliječni zubi: Nova zbirka priča o odrastanju u stilu Stephena Kinga

Mliječni zubi: Nova zbirka priča o odrastanju u stilu Stephena Kinga

Dječak kojeg bole očevi zagrljaji, djevojčica koja muči akvarijske ribice, štreberica kojoj ne ide tjelesni, dječaci koji čekaju da im umre bogata baba-tetka i tinejdžerica kojoj otac ne dozvoljava da odraste samo su neki iz impresivne galerije likova koje je stvorila Lana Bastašić, moćan glas nove generacije, u zbirci priča Mliječni zubi. Svaka pojedina priča, bez obzira na to započinje li nevino ili direktno, uvijek nas odvodi u strah dostojan onoga koji proizvodi klaun Stephena Kinga.

Svi su nam junaci bliski – to su naši susjedi, rođaci, i svatko od njih krije nemalu, duboko sakrivenu tajnu koja otkucava da bi prije ili poslije eksplodirala. Svijet odrastanja natopljen je udarcima kaišem, sramom zbog proljeva, zabranama i prisilama. Djeca i tinejdžeri u Mliječnim zubima suočavaju se s tamnim i jezovitim, jer samo tako mogu odrasti, često i prerano. Ona moraju otvoriti prozor da bi istjerala boga iz svoje sobe i krenula dalje.

NOVO!Dječak kojeg bole očevi zagrljaji, djevojčica koja muči akvarijske ribice, štreberica kojoj ne ide tjelesni,…

Objavljuje Fraktura – najbolja literaturaPonedjeljak, 4. siječnja 2021.

Imaginarni moto ove knjige bi mogao glasiti: ti sam si jedini superheroj koji te može spasiti ili, kako bi rekli futuristi: treba tući vlastitu Zubić-vilu dok je još mlada.

Marko Pogačar

Lana Bastašić rođena je u Zagrebu 1986. godine. Njezin roman Uhvati zeca (Buybook, 2019.) dobio je Europsku nagradu za književnost 2020. godine i preveden je na dvanaest jezika. Dobitnica je nekoliko nagrada za kratku priču, poeziju i dramu. Osnovala je Školu književnosti “Bloom” u Barceloni.

Izvor:

fraktura.hr
FOTO: Pixabay

Marijana Džalo

Po struci nastavnica povijesti i hrvatskog, volim istraživati prošlost, a kada boravim u sadašnjosti, amaterski se bavim glumom, čitam knjige i pišem.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori