Muzej Prigorja: Dan otvorenih vrata arheološkog lokaliteta Kuzelin

Muzej Prigorja: Dan otvorenih vrata arheološkog lokaliteta Kuzelin

Igrajte se i učite kao mali i veliki Rimljani, postanite na trenutak dio rimske vojne formacije, naučite tkati togu na tkalačkom stanu, oblikujte rimske posude, slikajte poput Rimljana, naučite govoriti poput Cezara ili Cicerona i, naravno, uživajte u prirodi! 

U nedjelju, 20. rujna 2020. od 9:30 do 17:00

Arheološko nalazište Kuzelin nalazi se 15 km sjeverno od Sesveta (iznad naselja Donja Glavnica), na istočnoj Medvednici. Smješteno je na istoimenom brijegu na uzvisini od 511m n/v. (N 45,960  E 16,133)
Volite li duže šetnje, Kuzelin se nalazi na planinarskoj stazi br. 47A i u blizini staze 72 na Medvednici.

Dan otvorenih vrata arheološkog lokaliteta Kuzelin u organizaciji Muzeja Prigorja ove se godine održava šesti put. Prvi je puta održan 2015. godine u okviru projekta “Rođenje Europe”, sufinanciranog iz EU fonda za regionalni razvoj. Program je postao dijelom stalnog muzejskog djelovanja u popularizaciji najznačajnijeg arheološkog nalazišta u Sesvetskom prigorju i svi posjetitelji mogu besplatno sudjelovati u raznovrsnim radionicama i kroz igru učiti o načinu života u antičko doba i, naravno, uživati u prirodi! Više: www.muzejprigorja.hr

Iz Muzeja preporučuju u skladu s terenom i vremenskim uvjetima obući odgovarajuću sportsku odjeću i obuću te po potrebi ponijeti hranu i piće.

Svi zajedno moramo usporiti širenje bolesti COVID-19. Da bismo to učinili, svi – uključujući i mlade i zdrave – moramo se pridržavati epidemioloških mjera i javnozdravstvenih smjernica koje objavljuje www.koronavirus.hr
Osim obvezne dezinfekcije ruku, za neke će radionice biti potrebne i maske za lice, pa molimo da ih ponesete.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori