Na današnji dan napustio nas je velikan hrvatske glazbe Arsen Dedić

Na današnji dan napustio nas je velikan hrvatske glazbe Arsen Dedić

Na današnji dan 17. kolovoza 2015. u 78. godina života u Zagrebu je preminuo velikan hrvatske glazbe Arsen Dedić.

Arsen Dedić rođen je 28. srpnja 1938. godine u Šibeniku. 1957. godine upisao je Pravni fakultet na Sveučilištu u Zagrebu, ali nakon tri godine studiranja prebacio se na Muzičku akademiju.

Bio je hrvatski skladatelj, književnik, prevoditelj, pjesnik i kantautor. Autor je i izvođač više desetaka šansona te pobjednik mnogih glazbenih festivala te slovi za jednog od utemeljitelja šansone u Hrvatskoj.

Dobitnik je čak osam diskografskih nagrada Porin te je dobio i razne druge nagrade; za najbolju produkciju, za najbolji album folklorne glazbe, za najbolji album zabavne glazbe, za najbolji kompilacijski album, za najbolji album pop i zabavne glazbe te za album godine i Porina za životno djelo.

Nema tih riječi kojima bismo mogli opisati Arsena, a da to bude dovoljno. Pjesma uvijek progovara tamo gdje riječi prestaju. Stoga, na šestu obljetnicu odlaska neponovljivog Arsena Dedića, ostavljamo vas uz njegov koncert u ZKM-u sada već davne, 2002. godine.

FOTO: Screenshot YouTube

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori