Nagrada Ohrid Festa za promicanje glazbe na Balkanu, uručena Miroslavu Rusu!

Nagrada Ohrid Festa za promicanje glazbe na Balkanu, uručena Miroslavu Rusu!

Nagrada Ohrid Festa napokon je u pravim rukama. Skladatelju i tekstopiscu Miroslavu Rusu, jučer je u Zagrebu osobno uručeno priznanje za promicanje glazbe na Balkanu od strane episkopa Makedonske pravoslavne Crkve, Oca Pimena. Podsjetimo kako je ove godine ‘Ohrid Fest’ na 28. festivalu, nagradu za promicanje glazbe na Balkanu – Balkan Music Promotion Award, dodijelio Miroslavu Rusu, koju je u njegovo ime na ohridskoj pozornici preuzeo Otac Pimen.

Nagrada Ohrid festa ima vrlo poseban značaj za Rusa, jer mu daje dodatnu snagu da ustraje u svojem stvaralaštvu, no isto tako budi i mnoga sjećanja na zemlju iz koje dolazi zbog ljudi koji su ostavili duboki trag u njegovu životu, kako sam kaže.

Ova nagrada savršeno se uklapa u dosadašnja brojna priznanja koje je Miroslav Rus svojim radom sve ove godine zaslužio, nagrada ‘Adalbert Marković’ Hrvatskog društva skladatelja 2015. godine za sustavnu afirmaciju hrvatskog stvaralaštva, Porin za pjesmu godine 2008. za skladbu ‘Igra bez granica’ u izvedbi Toše Proeskog. Tu su i Zlatne ptice, Večernjakove ruže, pobjede na festivalima (Hrvatski radijski festival), te Milenijska nagrada Brod Festa.

Još jednom od srca čestitamo Miroslavu Rusu na osvojenoj nagradi Ohrid Festa, Balkan Music Promotion Award za promicanje glazbe, te mu želimo još puno pjesama, osvojenih nagrada i priznanja!

Foto: Hit Records

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori