Nagrađeni dokumentarac Nevena Hitreca ‘Povuci-potegni’ kreće u kino život

Nagrađeni dokumentarac Nevena Hitreca ‘Povuci-potegni’ kreće u kino život

Nagrađeni dugometražni dokumentarni film «Povuci-potegni» redatelja i scenarista Nevena Hitreca od četvrtaka 5. studenog kreće u prikazivanje u nezavisnim kino dvoranama u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku, a nakon toga i u drugim kinima širom Hrvatske. Na nekim od projekcija gostovat će dio filmske ekipe.

Na filmskom festivalu Jugoistočne Europe SEE u Parizu film «Povuci-potegni» osvojio je nagradu za najbolji dokumentarni film, a u međuvremenu je prikazan u programima ovogodišnjih izdanja Mediteran Film Festivala i ZagrebDoxa gdje je imao i svoju hrvatsku premijeru.

Priča je to koja u središtu ima jednu obitelj, devetogodišnje dijete i loš obrazovni sustav

Dječji radni stol tako postaje pozornica za tragikomičnu obiteljsku dramu. Tko će prvi puknuti pod bremenom «znanja»? Brižni roditelji ili njihovo samoživo dijete?

Od 5. studenog film je na programu Kinoteke Zagreb, Kina Karaman u Splitu, te dubrovačke dvorane Visia, a potom slijede projekcije u Art kino Rijeka (10.11.), Kino Urania Osijek (11.11.), Kino Valli Pula (13.11.), Kino Gaj Varaždin (13.11.), Centar za kulturu Korčula (28.11.) i u kinu Pučkog otvorenog učilišta Rovinj (30.11.) te u sklopu revije dokumentarnog filma Fibula u Sisku (27.-28.11.). Raspored narednih projekcija i sve informacija o filmu «Povuci-potegni» redovito će biti ažurirane i dostupne na Facebook stranici filma.

Ekipa filma: Režija: Neven Hitrec, Scenarij: Neven Hitrec, Kamera: Boris Poljak, Montaža: Slaven Zečević, Snimatelji tona: Vedran Mažuranić, Viktor Grabar, Oblikovanje zvuka: Tihomir Vrbanec, Producent: Jure Bušić, Produkcija: Jaka produkcija, Distribucija: Jaka produkcija

Potpora: Hrvatski audiovizualni centar (HAVC), Grad Zagreb, Primorsko-goranska županija

FOTO: PR

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori