fbpx

Nagrađivana humorna romantična drama ‘Pluća’ u Teatru Exit

Nagrađivana humorna romantična drama ‘Pluća’ u Teatru Exit

Nagrađivana i svakom izvedbom sve popularnija humorna romantična drama o životu, odnosu dvoje ljudi, o odluci na roditeljstvo i utjecaju te odluke na naš planet na repertoaru Teatra Exit je u subotu 7.11. u 20h. Duhovit, pametan i višeslojan tekst te izvrsna, topla i dinamična glumačka izvedba malo koga će ostaviti ravnodušnim.

Mladi, obrazovani i ekološki osviješteni. Recikliraju, gledaju dokumentarce i art filmove, čitaju knjige o pravim stvarima, voze se biciklima i kupuju od onih koji ne izrabljuju. Ali, voze se i automobilima, kupaju u kadi i ponekad ostave vodu da curi bez prave potrebe. Može li se imati dijete i istovremeno biti ekološki osviješten, tek je jedna od dvojbi koja će se pojaviti kada jednoga popodneva On „predloži dijete“. A Ona se previše brine, previše razmišlja i ima veliku, zaista veliku potrebu razgovarati o svemu, razmotriti stvari, jer sve učinjeno mora biti i dobro promišljeno.

Aida Bukvić, redateljica

Pluća su duhovit, emotivan, ponekad i brutalno iskren mentalni slalom generacije kojoj je propitivanje imperativ, a nesigurnost odavno postala stil življenja

Slalom prepun sumnji, strahova i potrebe za bliskošću u kojem se neka vrata promaše, na nekima se izgubi previše vremena, dok se neka zahvate baš onako kako treba, u pravom trenutku, na pravom mjestu, kada se ipak dogodi Život, izdvojila je redateljica predstave Aida Bukvić.

FOTO: Teatar Exit

Iz kritika

U vrlo promišljenoj redateljskoj viziji preciznog ritma i delikatnog balansiranja između ozbiljnog i smiješnog Aide Bukvić s vrhunskim glumačkim izvedbama Jadranke Đokić i Amara Bukvića Pluća se ostvaruju kao punokrvna drama dvoje zanimljivih pojedinaca kojih se životi lome pod teretom nekritički prihvaćenih normi korektnosti generacije koja počinje graditi svijet i društvo na temeljima neke nove pravednosti

Tomislav Kurelec, Kazalište.hr

‘Pluća’ je režirala Aida Bukvić, doslovno stavljajući sve na ramena svojih glumaca, uz sjajno rješenje kraja predstave, gdje u svega nekoliko scena (iako bi skica za scenu bilo možda i bolja definicija) u kojima roditelji gledaju svoje dijete pokazuje kako strelovito prolazi ljudski život.”(…) Jadranka Đokić u ‘Plućima’ je odigrala ne samo odličnu ulogu već i briljantnu glumačku minijaturu spavanja, koja će se dugo pamtiti.

Bojana Radović, Večernji list

Nagrade

9. FESTIVAL REGIONALNIH KAZALIŠTA PROLOG 2016.

Predstavi Pluća dodijeljena je nagrada za najbolju predstavu festivala po ocijeni publike (4,91)

20. TEATARFEST ”PETAR KOČIĆ”, BANJA LUKA, 2017.

Jadranki Đokić dodijeljena je nagrada za najbolju žensku ulogu

NOMINACIJE ZA NAGRADU HRVATSKOG GLUMIŠTA, 2018.

Aida Bukvić – za najbolje redateljsko ostvarenje, drama

Jadranka Đokić – za najbolju glavnu žensku ulogu

18. FESTIVAL PUČKOG TEATRA, GRAD GROBNIK, 2018.
Aida Bukvić – nagrada za najbolje redateljsko ostvarenje
Jadranka Đokić – nagrada za najbolju glavnu žensku ulogu

20. TEATAR FEST DOBOJ, BiH, 2019.
Jadranka Đokić – nagrada za najbolju glumicu

FOTO: PR

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 25.000 zaljubljenika u grad.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *