Najbolji naslovi za vrijeme izolacije

Najbolji naslovi za vrijeme izolacije

Pitali smo vas koje naslove čitate ovih dana i dobili smo baš zanimljive odgovore.

Kao mali znak pažnje, odlučili smo vam dati nekoliko preporuka. WEBSHOP ZNANJE nudi široku ponudu najaktualnijih naslova objavljenih na engleskome jeziku, a u nastavku vam donosimo naš izbor najpopularnijih.

Izvanredno razdoblje izolacije koje nas je sve zateklo nespremne mnogi su prepoznali kao savršenu priliku da u nekom pogledu unaprijede vlastita znanja i sposobnosti. Čitanje romana na stranom jeziku može biti istovremeno korisno i zabavno.

Bilo da ste se čitanju na engleskom jeziku okrenuli s ciljem učenja ili usavršavanja jezika, ili pripadate skupini knjigoljubaca koji nestrpljivo iščekuju svaki novi naslov iz pera svojih omiljenih autora i često ne mogu dočekati prijevod na hrvatski jezik, i za jedne i druge imamo rješenje.

Krenimo s nezamjenjivim Stephenom Kingom i romanom The Institute za koji New York Times kaže da je možda čak i najstrašniji autorov roman ikad! Iz Instituta još nitko nikad nije pobjegao. Psihički zastrašujuć poput Firestartera, i uz spektakularne klince poput onih iz romana To, The Institute je dramatična priča o dobru i zlu u svijetu u kojem dobri dečki ne pobjeđuju uvijek…

Nastavak Sluškinjine priče, The Testaments iz pera Margaret Atwood, dobitnice nagrade Booker 2019., donosi priču 15 godina nakon što je Fredova zakoračila u nepoznato, s eksplozivnim testamentima triju žena iz Republike Gileada. Atwood poručuje čitateljima knjige „Dragi čitatelji: Sve što ste me ikada pitali o Gileadu inspiracija je za ovu knjigu. Pa, gotovo sve! Druga inspiracija je svijet u kojem živimo. “

Dvadeset godina nakon što je objavio Charliejev svijet, Stephen Chbosky se vraća s horor pričom Imaginary Friend. Chbosky koristi stanovnike Mill Grovea kao utjelovljenja strave, prikazujući njihove svakodnevne strahove ukorijenjene u mnogo mračnijim silama. Strava u romanu Imaginary Friend je multidimenzionalna – natprirodna, ali i potpuno ljudska, pokazuje nam što se događa kad pustimo da se naše osobne traume pomiješaju sa sumnjom i strahom… 

Ako se još uvijek niste navukli na Witchera sada je pravi trenutak za to. Andrzej Sapkowski, dobitnik nagrade World Fantasy Lifetime Achievement, odvest će vas u Riviu i upoznati s Geraltom, mutantom programiranim za čuvanje moralne i biološke ravnoteže svijeta. Osim što je zabavno štivo, s Witcherom se možete kasnije družiti i u videoigri i kroz Netflixovu TV ekranizaciju.

Čekali su vjekovima. Sada je vrijeme… Roman Children of Ruin slijedi izvanrednu priču Children of Time iz pera Adriana Tchaikovskog, dobitnika nagrade Arthur C. Clarke. Postavljena u istom svemiru, Children of Ruin donosi nove likove i uzbudljivu novu naraciju. 

Na laži je moguće izgraditi život iz bajke, ali postoji rizik da ga upravo ta pomno skrivena tajna i razori… The Stranger Harlana Cobena poslužio je kao predložak za istoimenu TV seriju na Netflixu. Stranac će se pojaviti neočekivano, u nekom baru, na parkiralištu ili u trgovini. Motivi su mu nejasni, no informacija je neupitna. Šapne vam svega nekoliko riječi i nestane, ostavivši vas u ruševinama svijeta koji ste tako naporno gradili. Pročitajte i hrvatski prijevod knjige u izdanju nakladničke kuće Znanje.

Svaka obitelj ima tajnu. I svaka tajna priča neku priču. Očaravajuć i hrabro maštovit, debitantski roman Rene Rossner Sisters of the Winter Wood poziva vas da uđete u čarobni svijet tajni, obiteljskih veza i bajki koji se provlače kroz povijest. Savršeno za obožavatelje romana Katherine Arden.

Chain of Gold prvi je roman iz nove trilogije Cassandre Clare, The Last Hours, koji donosi priču o Shadowhuntersima iz Edvardijanskog Londona. Dobrodošli u Edvardijanski London, vrijeme električnih svjetala i dugih sjena, slavlja umjetničke ljepote i divlje potrage za užitkom, dok demoni vrebaju iz mračnih zakutaka…

Od autorica međunarodnog bestselera Ona između nas, Greer Hendricks i Sarah Pekkanen, stiže An Anonymous Girl, novi psihološki triler o istini, lažima i smrtonosnoj opsesiji. 

Kad se Jessica prijavi na psihološku studiju koju provodi tajanstveni dr. Shields, misli da će odgovoriti na nekoliko pitanja, prikupiti novac i otići. No kako pitanja postaju sve invazivnija, počinje se bojati da joj čitaju misli… i znaju sve tajne.
Svi naslovi dostupni su za online narudžbu na Znanje webshopu. Rokovi isporuke su standardnih 3-5 radnih dana, a dostava je besplatna za sve narudžbe iznad 150kn. Za još veći izbor literature na engleskom jeziku posjetite ZNANJE WEBSHOP.

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori