fbpx

Najslađe ljetne večeri čekaju vas u Muzeju čokolade

Najslađe ljetne večeri čekaju vas u Muzeju čokolade

Ako želite svojim ljetnim izlascima dodati nešto slatko i neodoljivo ovu subotu moći ćete uz kupljenu kartu iskoristiti priliku za gratis stručno vodstvo u terminima 20:30 i 21:30.

Svjesni smo da je doživljaj Muzeja čokolade puno bogatiji i sadržajniji u pratnji naših kustosa pa smo uz već poznate „Šetnje utorkom“ kroz cijeli lipanj svaki dan u 19 sati imali akciju besplatnog stručnog vodstva za građanstvo. Interes posjetitelja potvrdio nam je da s takvim akcijama trebamo nastaviti tako da smo odlučili ovaj petak i subotu ponuditi dvije vođene ture u nešto kasnijim terminima kako bi ljudi mogli odmah nakon uživanja u Muzeju produžiti dalje u svoje izlaske. Osim toga, poslušali smo i želje naših posjetitelja koji su se htjeli okušati u čokolatijerstvu te smo za njih osmislili posebnu radionicu na kojoj će sami izrađivati pločicu čokolade i praline.

Osnivačica i vlasnica Muzeja Ružica Božić Cerovac

Osim što ćete u Muzeju čokolade Zagreb saznati da je čokolada 97 % svoje povijesti bila napitak, da su je djeca počela konzumirati tek u vremenu industrijske revolucije te da se u vremenu baroka vjerovalo da čokolada liječi neke teške bolesti, dobro ćete se i zabaviti glumeći velikog astečkog poglavicu Montezumu II, damu s dvora ili vozeći bicikl koji pokreče tvornicu čokolade. Sve ćete to popratiti gorkim i slatkim okusima krute i tekuće čokolade u šetnji kroz dugu i bogatu povijest omiljene slastice. Budući da se u Muzeju degustira čak devet vrsta čokolade posjetitelji se pozivaju da ostave nešto „mjesta“ za desert nakon lagane ljetne večere.

Koga večeras ili sutra navečer vodite u muzej? 𝗗𝗔𝗡𝗔𝗦 𝟭𝟬.𝟳. 𝗜 𝗦𝗨𝗧𝗥𝗔 𝟭𝟭.𝟬𝟳. 𝗥𝗔𝗗𝗜𝗠𝗢 𝗗𝗢 𝟮𝟯:𝟬𝟬 𝗦𝗔𝗧𝗔.Tko želi, može se…

Objavljuje Muzej čokolade ZagrebPetak, 10. srpnja 2020.

Rezervacija mjesta u vođenoj turi kao i na radionici je obavezna, a možete je napraviti pozivom na broj telefona: (01) 2092966.

Osim na hrvatskom vodstva mogu biti na engleskom i francuskom. Potrebno je unaprijed najaviti ako želite vodstvo na stranom jeziku.
Muzej se nalazi na prvom katu kojem se pristupa i liftom. Muzej je cijeli na jednoj etaži, nema prostornih prepreka te je dostupan osobama s invaliditetom.

Sve informacije o cijenama karata i radionica Muzeja možete pogledati na Web stranici.

FOTO: Muzej čokolade

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori