Najzagrebačkija ljetna manifestacija ‘Ljeto kod Matoša’ pripremila je dva genijalna koncerta za kraj tjedna

Najzagrebačkija ljetna manifestacija ‘Ljeto kod Matoša’ pripremila je dva genijalna koncerta za kraj tjedna

Od 24. lipnja skulptura Matoša na klupi konačno ima društvo. Manifestacija koja s ponosom nosi njegovo ime u punom je jeku, neobična i atraktivna scenografija još je uvijek postojana i mami na stvaranje novih uspomena,  a do kraja, 31. srpnja, posjetitelje čekaju još odličnih DJ svirki,  kvizova s opakim nagradama i sjajnih koncerata domaćih bendova.

Štoviše, ovaj tjedan na rasporedu su čak dva!

U četvrtak (koji je i inače rezerviran za svirku uživo) na ljetnu Matoševu pozornicu dolazi Foreplay,  akustični duo s korijenima iz Zagreba i Krka koji čine Ivana Pavlović Bosak (vokal) i Nino Marević (gitara i back vokal). Vole svirati blues, jazz, rock i pop na svoj način te donose poseban glazbeni romantični ugođaj. Ivani je glazba velika strast pa ju često možete čuti na raznim manifestacijama tijekom ljeta i Adventa. Nino je gitarist s višegodišnjim iskustvom u raznim bendovima i profesor gitare. Foreplay akustični nastup zasigurno će vam noć 14. srpnja obojati ugodnim notama poznatih svjetskih glazbenih standarda uz predivnu atmosferu Gornjeg grada.

Dan kasnije, u petak 15. srpnja žestokom svirkom NoA & Tour de Funk ispraća još jedan radni tjedan – od 20 sati pa sve do (skoro) fajrunta. Sastav NoA & Tour de Funk čine: Elvis Sršen NoA (vokal i klavijature), Branko Štrbić (bas gitara), Martin Šac (gitara), Stela Šmit (vokal) i Frano Putica (bubnjevi).  Ekipa obožava svirati funk, pop i soul, a vjerujte nam na riječ kad vam kažemo da su ODLIČNI!  NoA ima svojih 20-ak objavljenih singlova i album “Iluzija”, a drugi je u pripremi. Kao jedan od najvećih uspjeha do sada smatra suradnju sa glazbenicima iz Princeovog banda “New Power Generation” na pjesmama “Sve što želim” i “Okovi” koja je premijerno izvedena na ZG Festivalu 2018.

Uz predstavljanje autorskog materijala, NoA i bend izvode strane i domaće hitove (Dino Dvornik, Oliver Dragojević, Gibonni, SongKillers, Oliver Mandić, Jinx, The Bastardz, Alicia Keys, Rihanna, Stevie Wonder, George Michael, Simply Red, D’Angelo, Chaka Khan, Prince, Sting, Lenny Kravitz..).

Dječji happy hour i dalje je in. Ove subote mališane kod Matoša u 11 sati čekaju veseli mađioničar Japa, neviđeno svježe voćne salate Kauflanda te dječji disco. U nedjelju povedite klince na oslikavanje lica i još jednu porciju đipanja uz naše animatore. Ako vam pak više odgovara nedjelja navečer – nema problema, kviz znanja ZGoditak još će jednom razgibati vaše sive stanice, ali i razveseliti genijalnim poklonima.

Do kraja manifestacije na programu su još dva koncerta:  Anya Alu Trio 21.srpnja te jump’n’jive, swing bend Tom & The Twisters 28. srpnja.  Tu su naravno i naši DJ-jevi Bondža i Kanca koji ne vrte po željama, ali zato vrte opako svakog utorka, srijede, petka i subote i to bez iznimke. Raspjevane predstave Dječjeg teatra Šareni svijet, oslikavanje lica, dječji disco, ZGoditak, prefina klopa i još bolja cuga Matoševih četvero ugostitelja… Ma, tek smo na pola puta!

Detaljniji program i sve informacije dostupni su na Facebook stranici Ljeta kod Matoša. Stay tuned!

FOTO: Nikola Madunović

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori