Nakon prošlogodišnjeg virtualnog izdanja, VGA se vraća u fizičke prostore

Nakon prošlogodišnjeg virtualnog izdanja, VGA se vraća u fizičke prostore

Vrijeme u kojem se nalazimo neizvjesno i nestabilno je za sve, a kultura i umjetnost jedni su od područja koji su posebno na udaru. Kako opstati kao mlada umjetnik/ca u periodu u kojem ne vidimo previše perspektive i sigurnosti u budućnosti? Odlučiti studirati i baviti se kulturom te istovremeno obogatiti scenu svojim radom hrabar je potez. Projekt Virtualna galerija Akademija (VGA) potiče studentsko umjetničko stvaralaštvo i stavlja naglasak na međusobnu komunikaciju (umrežavanje) i decentralizaciju mladih studenata/ica u Hrvatskoj umjetnosti. Predstavljanjem radova studenata umjetnosti iz četiri grada – Zagreba, Osijeka, Splita i Rijeke nastojimo staviti fokus na one koji su u fazi razvijanja, učenja te pronalaženja vlastitog likovnog jezika i polja djelovanja unutar umjetnosti. Pored izlagača i sami organizatori su studenti. Na taj način projekt postaje platforma za stjecanje novih znanja, iskustva i poznanstava za cijelu mrežu studenata koji djeluju na području kulture i umjetnosti širom države.

Otvorenje je zakazano za ponedjeljak, 22. studenog s početkom u 19 sati u sve četiri galerije, a izložba ostaje otvorena do 30. studenog.

Izlagači/ice: Sanda Črnelč, Ena Hercigonja, Lucia Lukšić, Anđela Jokić, Nika Bilandžić, Doria Valković, Jelena Bogdanić, Denise Martinis, Marlen Ban, Ivana Stećuk, Marina Brkić, Marina Popović, Matea Oslić, Josipa Henizelman, Laura Stojkoski, Lana Zubović, Dorian Pacak, Anton Šarić, Borna Ivanuša, Luka Jukić, Branimir Boban, Zoe Špehar, Marija Križić, Filip Malovčak, Valentina Damjanović, Mia Horvat, Petra Patafta, Doris La Mazza, Marko Mrvoš, Klara Dujmović i Petar Vranjković

Organizacijski tim: Josip Drdić, Mihaela Zajec, Filip Ljulj, Katarina Kožul, Leonida Cris Manojlovski, Franka Košta, Franka Puharić, Marko Mayer, Buga Kranželić

Medijski je partner portal Kulturflux čijih osam novinarki (Ana Busija, Antonela Solenički, Dora Lučić, Marta Agičić, Marta Ćurković, Mateja Radoš, Nika Dobrić, Sonja Bakota) istražuju i javnosti predstavljaju odabrane umjetnike i umjetnice kroz četiri članka.

Radno vrijeme galerija

Galerija Siva, Zagreb – radnim danom i subotom od 17 do 20 sati

Galerija Kluba Kocka, Split – razgledavanje uz najavu na broj 098 960 2701

Galerija Knifer, Osijek – radnim danom i subotom od 17 do 19 sati

Galerija SKC, Rijeka – radnim danom i subotom od 17 do 20 sati

Projekt je financiran od strane Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu, Studentskog zbora Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Studentskog kulturnog centra u Rijeci.

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori