Nakon sudjelovanja na Dori 2021., ERIC je objavio novi singl ‘Reci mi’

Nakon sudjelovanja na Dori 2021., ERIC je objavio novi singl ‘Reci mi’

Nakon sudjelovanja na Dori 2021., svestrani 20-godišnji vokalist, multi instrumentalist, producent i kantautor ERIC objavio je novi singl Reci mi, autorsku pjesmu kojom se u subotu, 13. veljače, predstavio na opatijskoj pozornici i natjecao za titulu predstavnika Hrvatske na Euroviziji. Pjesma je u hrvatskoj i engleskoj verziji dostupna na svim digitalnim glazbenim platformama.

Reci mi je nastala nakon što sam smislio glavni riff na gitari, većinu pjesama počinjem pisati na njoj. Melodija mi se odmah učinila vrlo pamtljivom pa mi nije bilo teško pronaći inspiraciju za ostatak aranžmana i tekst. Trebalo mi je mjesec dana da je u potpunosti dovršim i jako sam ponosan na nju, otkrio je ERIC, koji je svoj singl sam napisao, snimio i producirao. Za miks pjesme zaslužan je Filip Vidović, dok je master iznio Mischa Janisch (Sunshine mastering).

ERIC je za svoj novi singl kreirao i englesku verziju Tell Me, čijih je nekoliko kadrova iz nadolazećeg spota uoči nastupa na Dori objavio na svojim društvenim mrežama.

Album je velikim dijelom napisao, snimio i producirao sam u svojem kućnom studiju

Sudjelovanjem na Dori 2021. i objavom Reci mi, ERIC nastavlja s uzbudljivim razdobljem upoznavanja šire publike sa svojim radom, započeto početkom godine predstavljanjem pjesme Not Gonna Let Go, prvog singla s debitantskog albuma I Am Eric. Album je velikim dijelom napisao, snimio i producirao sam u svojem kućnom studiju, a bit će objavljen 9. travnja u izdanju diskografske kuće Universal Music Hrvatska, a već su dostupne i digitalne prednarudžbe.

Krajem 2020., ERIC je predstavio blagdanski singl Najljepši dar (Božićna), koji se našao na HR Top 40 ljestvici najemitiranijih pjesmama radijskog etera i par tjedana proveo na 1. mjestu top ljestvice Hrvatskog radija 1. Publici je predstavio i inačicu na engleskom jeziku Best Present (This Christmas), koja je putem digitalnih glazbenih servisa zabilježila značajne rezultate i kod publike izvan Hrvatske i regije, posebice u Njemačkoj, Australiji i Nizozemskoj.

FOTO: Jan Iveta

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori