Napravili aplikaciju za pomoć unesrećenima u potresu

Napravili aplikaciju za pomoć unesrećenima u potresu

Kako bi pomogli volonterima i službama na terenu, ali i svima onima koji su unesrećeni,  hrvatska OpenStreetMap zajednica uspostavila je platformu koja će olakašati pružanje pomoći svima koji su nastradali u potresu koji je pogodio Petrinju i okolicu, piše Zimo.

Platforma, pod imenom Potres 2020, namijenjena je svima, kako hitnim službama, tako i građanima koji žele pomoći jer na jednom mjestu objedinjuje podatke s terena o potrebi i podatke od građana o ponudi pomoći.

No, kako bi platforma što prije bila u funkciji i pružala što više informacija, u koordinaciju aktivnosti za optimalno korištenje uključio se i Geodetski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, a u pomoć im je priskočio i HGSS.

Studenti tehničkog znanja, javite se

S fakulteta su pozvali sve studente koji posjeduju tehnička znanja da, iz snimaka koje će ustupiti HGSS mogu napraviti ortofoto i ažurirati OpenStreetMap, se jave na fakultet i pomognu u stvaranju aplikacije te popunjavanju podataka prema prijavama s terena.

Kako ističu, za prikupljanje i obradu prijava s terena nije potrebno veliko tehničko znanje, pa se svi koji to žele, mogu javiti na fakultet kako bi dobili više informacija.

Izvor:

  • Zimo.dnevnik.hr

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori