Ne propustite besplatnu plesnu predstavu ‘Volim zrak’

Ne propustite besplatnu plesnu predstavu ‘Volim zrak’

U utorak, srijedu i četvrtak 18, 19. i 20. svibnja u dvorani F22 u 20 sati čeka vas plesna predstava Volim zrak. Riječ je o ispitnoj produkciji 3. godine Preddiplomskog studija plesa pri Akademiji dramske umjetnosti, pod mentorstvom doc. art. Nikoline Pristaš i red. prof. Gorana Sergeja Pristaša. U izradi koreografije su sudjelovale te plešu u predstavi mlade nade hrvatske plesne scene: Anika Cetina, Ela Đimoti, Jeanne Lakits, Luna Lilek, Valentina Miloš, Dora Pocedić, Margareta Sinković, Linda Tarnovski.

Specifičnost ovog izvedbenog procesa ogleda se prije svega u njegovoj težnji da se suvremeni ples suoči s nemogućim poduhvatom – da ga se učini paradoksalnim tako što će ovdje i sada prezentirati izvedbu diskontinuiteta. Ova plesna predstava nagovještava mnoštvo izvođačkih pozicija unutar kompozicije koja, tek što navikne gledateljevo oko na svoje principe, već ga iznevjeri promjenom logike vlastitog razvoja. Svakim izvođačkim prekidom principa, rezanjem prethodno uspostavljene putanje, sintezu se vraća na početak kako bismo se upoznali s djelovanjem njenih sastavnica. Jer rad pojedinih elemenata ne dopušta pogledu privikavanje na samo jedan smjer razvoja kompozicije i rezultira stvaranjem izvođačkog krajobraza, izlaganjem u kojem rad plesa postaje prisutniji od samog plesačkog subjekta.

U ispitu se koriste tekstovi iz publikacije Životinja je unutra, László Krasznahorkai & Max Neumann, prijevod Viktorija Šantić, izdavač Multimedijalni institut, 2014., Zagreb.

Za glazbu je zaslužan Miro Manojlović, za dramaturšku suradnju Luka Bosanac i Goran Sergej Pristaš, produkciju Ante Ševo i Karla Abramović, kostimografiju Nina Tarnovski, a fotografija je Mia Cvitković.

Ulaz na izvedbe je besplatan, ali je potrebno mjesto rezervirati na: abramovic.karla@gmail.com ili antesevo3@gmail.com.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori