Ne propustite koncert Branimira Norca u Studentskom centru

Ne propustite koncert Branimira Norca u Studentskom centru

Klarinetist, multi-instrumentalist i kompozitor Branimir Norac održat će koncert u MM centru (Studentski centar, Savska 25) u četvrtak, 16. prosinca u MM centru s početkom u 20:00. Cijena ulaznice je 50 kuna, možete ih kupiti na ulaznice.hr, njihovim prodajnim mjestima te blagajni &TD-a koja radi od 11:00 do 13:00 te dva sata prije početka predstave / koncerta. Studenti i umirovljenici popust od 50% mogu ostvariti isključivo na blagajni kazališta.

Umjetnik koji u svom radu isprepliće utjecaje različitih glazbenih stilova, od minimalizma, elektronike, preko ambijentalne, folklorne do pop glazbe izvest će glazbeni projekt naziva Otvoriti krletku odnosno autorske kompozicije za klavir i klarinet solo.

Naslov koncerta nadovezuje se na kompoziciju Krletka za proljeće, koju je Branimir napisao prije tri godine uglazbljujući svoje dnevničke zapise. Radilo se o procesu prebacivanja latiničnog pisma u brajevo, a zatim uglazbljivanja točkica brajevog pisma kako bi se od jezičnog značenja dobilo glazbeno. Na taj način Branimir je pokušao sačuvati doživljaj jednog osobnog perioda te ga konzervirati u kapsulu umjetnosti. Krletka je propitivala umjetnost kao zapis unutrašnjeg vremena, emocionalnog odraza unutar nekog perioda i mogućnost komuniciranja unutrašnjeg stanja s drugima. 

Otvoriti krletku značilo bi otvoriti se novom, dopustiti gledati stvari novim očima, otisnuti se u avanturu.

FOTO: Toni Mijač

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori