fbpx

Ne propustite nove događaje u Centru za kulturu Trešnjevka

Ne propustite nove događaje u Centru za kulturu Trešnjevka

Diskont kulture prigoda je da u CeKaTe-u uživate u vrhunskim kulturnim i umjetničkim susretima te ugodnim razgovorima. Centar za kulturu Trešnjevka trudi se skratiti i uljepšati vam dane do početka godišnjih odmora i odlazaka na more, ili  kod rođaka na selo, ili jednostavno do zagrebačkog Jaruna.

Osmi diskont kulture traje sve do 24. srpnja

Ove godine očekuje vas bogat program: koncerti, predstave, stand up show, čitanje priča, književne večeri i radionice za djecu. Možete poslušati zanimljive koncerte, družiti se na radionicama, zabaviti se ali i nešto naučiti.

Programi će se održavati u Atriju CeKaTe-a, a u slučaju kiše u dvorani. Za sva događanja, osim za predstave, ne morate kupiti kartu da biste uživali u programu. 

Centar za kulturu Trešnjevka se i dalje drži uputa Nacionalnog stožera te se u gledalištu (dvorana i dvorište) sjedi s propisanim razmacima. Za sve posjetitelje osiguran je dezinficijens, a publiku se dočekuje s maskama na licu. Zbog novonastale situacije i kako bi smanjili mogućnost zaraze COVID-om 19, pojedini programi održat će se u virtualnom svijetu. 

29.6. u 18 sati: Priča o tjeskobi

Kako knjiga može popraviti raspoloženje , mnogi su sigurno doživjeli. Ona može ponuditi rješenje za mnoga životna pitanja, može pomoći da steknemo dublje razumijevanje briga i ponuditi nam neke strategije za rješavanje najvažnijih problema.

Osim toga, knjiga nas može podučiti kako da se nosimo s nekim novim izazovima. Zašto smo nekada tjeskobni? Kako reagirati na stres? Možemo li se obraniti? Kako se opuštati i gdje pronaći emocionalnu podršku?

29.6. u 19 sati: Izložba Linije Darka Severa

Darko Sever, akademski kipar, dizajner, predstavlja nam ovom prilikom na virtualnoj izložbi svoje radove iz ciklusa pod nazivom Linije. Radovi su nastali kroz igru i zabavu autora. Jednostavan je to spoj grafičkih elemenata i reljefa, uz upotrebu inox čelika kao materijala, čija hladnoća, mirna površina, njegova boja, još više ističe želju za minimalističkim izražajem.

Izbor od nekoliko radova možete vidjeti i u Cekateovoj novoj multimedijalnoj galeriji, kao i na njenom monitoru. Virtualnu izložbu možete pogledati ovdje  

10.6. u 19 sati: Mala zvona

Nakladnička kuća Mala zvona utemeljena je 2010. kao mala obiteljska firma. Poslovanje temelje na jasno profiliranom programu, stalnom krugu kvalitete. U nakladničkom programu Malih zvona jednaku važnost i tretman imaju knjige za sve ciljane skupine čitatelja.

Kvalitetu knjiga proizvedenih u nakladi Mala zvona potvrđuje niz nagrada i priznanja. Mala zvona preuzela su organizaciju autorske manifestacije „Uberi priču!“, koju je 2005. osmislila i pokrenula Sanja Lovrenčić te od 2010. održavaju i razvijaju tu omiljenu akciju berbe slikovnica u Zagrebu, Krapinskim Toplicama, Bjelovaru i Koprivnici.

1.7. u 18 sati: Stonoga Goga

Gdje spavaju bubamare? Što prodaje smrdljivi Martin? Tko je kraljica kukaca?  Kako leptirica uspavljuje bebe čahurice? Zašto mravi nemaju vremena? Pogledajte Stonogu Gogu i saznat ćete sve to, a i druge važne informacije o sitnim šumskim životinjama.

Tekst Stonoga Goga, nagrađen na 9. izdanju festivala Mali Marulić, govori o modnoj ovisnici Gogi, koja za svaku nogu bira drugu cipelu. Glumci Teatra Poco Loco izvode ovu poučnu priču uz puno glazbe (pjevajući i svirajući uživo), a dojam upotpunjuje bogato illustrirana scenografija koja nas vodi u najtajnije dijelove šume.

2.7. u 20 sati: Večernja serenada

Sopranistica Ksenija Sanjković i korepetitor Davor Kelić odabrali su najljepše arije za ljetnu noć u atriju Centra za kulturu Trešnjevka.

3.7. i 4.7. u 21 sat: Stand up 

Vikend kad su političari zašutjeli. Ovo je alternativni naziv stand up comedy spektakla kojeg ćemo prirediti u petak 3. i subotu 4. srpnja u dvorištu Centra za kulturu Trešnjevka. Čak osmero komičara potrudit će se da Trešnjevkom četiri sata odzvanja smijeh! 

Nastupaju: Goran Vinčić, Marko Dejanović, Hrvoje Krmelić, Tihomir Paravina, Tin Sedlar, Saša Truković, Admir Šečkanović, Vanja Perić.

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 25.000 zaljubljenika u grad.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *