Ne propustite tečaj fotografije, pripreme za studij snimanja te tečaj PR-a i medija

Ne propustite tečaj fotografije, pripreme za studij snimanja te tečaj PR-a i medija

Tečaj fotografije i pripreme za studij snimanja

Prva fotografija ikada snimljena je s ekspozicijom od nevjerojatnih osam sati. Riječ je o fotografiji „Pogled s prozora u Le Grasu“ Josepha Nicéphorea Niépcea. Danas fotografija nastaje jednim klikom te je dostupnija no ikad, digitalni mediji i pametni telefoni opremljeni su mnoštvom aplikacija koje su pojednostavnile sam nastanak fotografije, ali i znatno utjecale na vizualnu kulturu i način gledanja vizualnog sadržaja. Mnoštvo pojednostavljenih opcija suvremenih fotoaparata otkriva cijelu pozadinu razvojnog puta fotografije.

Tečaj fotografije u Prozoru u TV koncipiran je prvenstveno kao priprema za prijemni ispit za studij snimanja, ali ga mogu pohađati i svi koji se žele ozbiljnije baviti fotografijom

Polaznici će se kroz tečaj upoznati s povijesti fotografije te estetskim značajkama fotografije poput kompozicije, svjetla, osnovnih tehničkih elemenata vezanih za prirodu fotoaparata, njegovim karakteristikama, zadatostima, a isto tako spoznat će koja je oprema potrebna za realizaciju vlastitih ideja. Izuzetno važan segment pripreme za studij snimanja je praktični rad u kojem će polaznice i polaznici stvarati svoju fotografsku mapu. Svakom će se polazniku također omogućiti osnovno upoznavanje s analognom fotografijom pa će polaznici razvijati prethodno eksponirani film i izrađivati crno-bijele fotografije u tamnoj komori.

Tečaj fotografije traje od 3. svibnja do 11. srpnja, a odvija se u ukupno 24 puna sata u koji su uključena predavanja, individualni i zajednički susreti. Sve prijave zaprimaju se putem e-maila vanda@prozorutv.hr, a više informacija možete saznati na web stranici Prozor u TV. Voditeljica tečaja je profesionalna fotografkinja Nina Đurđević koja je diplomirala snimanje na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu i završila Master program za fotografiju na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu, a iza koje stoji više od 40-ak samostalnih i skupnih izložbi.

Kroz tečaj fotografije obuhvatit će se sljedeće cjeline: Povijest fotografije, Upoznavanje s klasičnom crno-bijelo fotografijom pri čemu će se raditi na filmu i izrađivati fotografije u tamnoj komori, Upoznavanje s tehničkim aspektima fotoaparata, Estetski momenti fotografije – svjetlo i kompozicija, Supervizija napretka kandidata i rad na projektima polaznika te Literatura. Naposljetku, cijeli proces će završiti produkcijom 30 fotografija što je količina koja je potrebna za pristup na prijemni ispit. Za pohađanje tečaja poželjno je posjedovanje osnovne fotografske opreme, no moguća je i posudba pojedinih komada opreme i literature.

Jeste li spremni krenuti gledati svijet na drugačiji način, kroz objektiv fotoaparata? Prijavite se na tečaj i uronite u svijet fotografije.

Tečaj PR i mediji

S druge strane, današnje digitalno okruženje komunikacijskih procesa karakterizira dinamičnost, multidisciplinarnost te novi mediji. U komunikaciji sudjeluje velik broj ljudi raznovrsnih vještina i umijeća te različitih zanimanja pa je komunikacijski proces nepredvidiv i ovisan o mnogim čimbenicima. Zbog toga, pametne ideje, odlični projekti i smjele vizije neće biti zamijećene ako ciljna skupina nije s njima upoznata. U tome će vam upravo pomoći inovativan tečaj PR-a i medija. Uz pomoć ovog tečaja zanimljiva priča i dobra komunikacija izazvat će simpatije publike i probuditi interes medija, ali i ostvariti bolju poziciju za uspostavljanje kvalitetnih odnosa.

Na tečaju PR-a i medija polaznici će spoznati više o proaktivnim odnosima s medijima, kako uopće započeti s PR-om, koji su prvi koraci, na što se sve treba obratiti pažnja i kada će tema stvarno postati relevantna

Ujedno, na tečaju će naglasak biti stavljen na strateško komuniciranje, odnose s ključnim medijima, pripremu medijske prezentacije, krizno komuniciranje, upoznati se s alatima i metodologijom za analizu sadržaja i korištenje tehnikama storytellinga te istaknuti ulogu novih medija u suvremenog komunikaciji.

Tečaj PR-a i medija traje od 3. svibnja do 1. lipnja, a vodi ga stručnjak za odnose s javnošću specijaliziran za stratešku komunikaciju, odnose  s medijima i storytelling Dalibor Jakus, koji ima više od 15 godina iskustva u komunikacijama i odnosima s javnošću u PR agencijama iz područja kulture i IKT-a. Prijaviti se možete preko e-mail adrese na vanda@prozorutv.hr i na taj način saznati sve tajne komunikacijskih procesa i PR-a u suvremenom društvu.

Tematske cjeline koje će biti obuhvaćene u prvom dijelu odnose se na Uvod u odnose s javnošću, Strateško i krizno komuniciranje, Alate i metode u komunikaciji s medijima, Kreiranje poruka i segmentacija publike, Vizualna komunikacija i storytelling te Novi mediji. U drugom dijelu naglasak će se staviti na praktičan dio gdje će polaznici izraditi materijale za medijsku prezentaciju, osmisliti komunikacijske alate i akcijske planove, svladati tehnike pripovijedanja i pripremiti medijske kampanje za vlastite projekte. Više informacija možete saznati posjetom na web stranicu Prozor u TV.

Ujedno podsjećamo i kako se još uvijek možete prijaviti i na tečaj animacije i tečaj glume -pripreme za akademije i steći nove interese, hobije, pripremiti se za studij ili na ovaj način produbiti svoje znanje.

FOTO: Pixabay

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori