Neznane junakinje: Nova tura Gornjogradskih coprnica

Neznane junakinje: Nova tura Gornjogradskih coprnica

I mi smo tu u povijesti! Mi žene! Šapćemo iz prošlosti. Čujete li naš glas? Zakoračite u mrak gdje leži prekriven prašinom zabora naš život. Bitke koje smo vodile nisu na bojnom polju, a ipak krv se prolila. Tekla je iz naših tijela, krvarila su naša srca i zamirale moždane stanice u trivijalnim radnjama.

Glas Neznanih junakinja

Junakinje umjesto coprnica

Gornjogradske coprnice spremile su svoje vještičje šešire i druže se s vama ove veljače samo za Valentinovo. Svoje mjesto na ulicama grada ustupile su šarmantnim poznatim i nepoznatim damama iz hrvatske prošlosti. Iz pera povijesti coprnice na ulice Gornjeg grada pretaču priču ‘’Neznane junakinje’’. Nova predstava vodi vas u svijet glamuroznih zabava, raskošnih toaleta, svakodnevice i neobičnosti života 17. i 18 . stoljeća.  

Čarolija na gornjogradskim ulicama

Kako bi se dobila najbolja slika onoga što čeka svakoga tko se odluči pridružiti šetnji, gornjogradske Neznane junakinje predvođene glavnom coprnicom, Martinom Findrik uputile su nam par riječi.

Photo: Igor Emil Horvat

Ova kostimirana izvedba odvija se u pozadini najljepše kulise, gornjogradskih ulica. Uz poštovanje epidemioloških mjera, kulturno uzdizanje i reakreaciju, nudimo vam nezaboravno iskustvo. Ostvarite 25% popusta za prve izvedbe. Pridružite nam se u novoj priči Gornjogradskih coprnica i zavirite u skriveni život žena ranog novog vijeka. Očekuju vas živopisni likovi i neobične priče.

Martina Findrik

Kada i gdje?

Gornjogradske coprnice i njihove Neznane junakinje očekuju vas 23. i 30. siječnja te 20. i 27. veljače s početkom u 18:00 sati. Okupljanje je kod Kamenitih vrata, a tura traje jedan sat i 45 minuta. Ako se pitate koliko će vas ovo iskustvo koštati, cijena je 100 kn za odrasle osobe i 60 kn za djecu do 13 godina, drugo dijete sudjeluje besplatno. Djeca do 5 godina također sudjeluju besplatno.

Photo: Igor Emil Horvat

Dopustite coprnicama da vas povedu u daleku prošlost i ispričaju vam do sada neispričane priče žena čije priče zaslužuju biti ispričane. Magija Gornjeg grada, kostimirani likovi i nepoznata povijest ispričana na drugačiji način obećavaju dobar provod i ugodnu večer.

FOTO: Igor Emil Horvat

Martina Piškor

Završila sam povijest na Hrvatskom katoličkom sveučilištu. Fokusirana sam na žensku i povijest svakodnevice. Zaljubljenica sam u kazalište, Zagreb i pjevanje. Bez Zagreba se ne može, jer on je u krvi!

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori