Nina, Vanna, Tony i Stoka samo su neki od glazbenika koji su podržali rad Zaklade ‘Petrin korak’ kojoj je cilj prevencija prometnih nesreća

Nina, Vanna, Tony i Stoka samo su neki od glazbenika koji su podržali rad Zaklade ‘Petrin korak’ kojoj je cilj prevencija prometnih nesreća

Petra Jerković bila je mlada zagrebačka studentica radne terapije koja je iznad svega voljela život. Jedina kćer Joze i Vesne Jerković, voljena unuka, obožavana prijateljica, pokretač svih događanja, veselja, nadahnuće i inspiracija. Petrin život nije se previše razlikovao od prosječnog studentskog života u Zagrebu. Uz hobije poput glume u ZKM-u, plesa, učenja stranih jezika i volontiranja u raznim udrugama uživala je u izlascima i druženjima sa mnogobrojnim prijateljima, pripremanju ispita i svim drugim veseljima koja su bila njezina svakodnevica.

Eminentna imena s hrvatske glazbene scene podržali rad Zaklade

U spomen na preminulu Petru, ali i brojne druge koji su stradali zbog nepažnje u prometu, brojna poznata imena iz javnog i društvenog života podržala su rad novoosnovane Zaklade za sigurnost u prometu ‘Petrin korak’ kojoj je cilj učinkovita edukacija mladih vozača, razvijanje njihove kulture u prometu, smanjenje stradavanja onih najnevinijih, te prevencija prometnih nesreća.

Podršku radu zaklade u sjećanje na tragično preminulu Petru dala su eminentna imena hrvatske glazbene scene: Nina Badrić, Vanna, Ivana i Marija Husar, Tony Cetinski, Marin Ivanović Stoka, sestre Palić i Pero Galić otpjevavši pjesmu „Jedan korak“ putem koje će ujedno promovirati rad same Zaklade, te educirati i senzibilizirati sve sudionike u prometu.

Glazbu za pjesmu „Jedan korak“ potpisuju Marko Vojvodić i Igor Ivanović; tekst Marko Vojvodić, Igor Ivanović, Djordjija Palić i Marin Ivanović Stoka.

Produkciju pjesme potpisuje DeciBel studio (Igor Ivanović, Marko Vojvodić), produkciju/režiju video spota Marko Zeljković Zelja – ‘All in one’ produkcija. Nakladnik pjesme je izdavačka kuća Hit Records.

Svi sudionici uključeni u projekt nesebično su dali svoj doprinos u promicanje rada Zaklade prepoznajući viši cilj iste u spomen na jedan mladi život koji je ugašen – Petra. Brigu za druge u prometu često uzimamo zdravo za gotovo. Podizanjem svjesnosti i važnost pitanja sigurnosti u prometu koja se tiče svih sudionika (pješaci, motociklisti, biciklisti, vozači…) na korak smo bliže smanjenju prometnih nesreća, a taj korak kao u ovom konkretnom slučaju, za Petru i njene najmilije bio je posljednji.

FOTO: Hit Records

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori