fbpx

Noć kazališta u subotu u više od 40 gradova unatoč pandemiji

Noć kazališta u subotu u više od 40 gradova unatoč pandemiji

Dvanaesta manifestacija Noć kazališta održat će se 21. studenog u više od 40 gradova i mjesta i, kako je najavljeno u ponedjeljak, unatoč pandemiji i u prilagođenim okolnostima diljem Hrvatske i ove godine oživjeti čaroliju kazališta.

Ove godine u više od 40 gradova i mjesta

Projekt Europska noć kazališta jednodnevna je manifestacija posvećena scenskim i izvedbenim umjetnostima, a održava se treće subote u mjesecu studenom. Kazalište toga dana postaje glavnim mjestom susreta, dijaloga, druženja i novih spoznaja kako umjetnika i kazališnih djelatnika tako i publike. Ove će se godine održati u Slovačkoj, Češkoj, Bugarskoj, Austriji, Bosni i Hercegovini te Hrvatskoj.

Na poziv za sudjelovanje odazvala su se brojna veća kazališta kako u većim kulturnim središtima tako i u manjim mjestima koja su tradicionalni sudionici manifestacije, pa će svoju porciju kazališta i ove godine u Noći kazališta dobiti publika u gradovima i mjestima od Buja, Umaga, Bjelovara, Đurđevca, Požege, Gospića, Jastrebarskog, Koprivnice, Kaštel Lukšića, Križevaca, Omiša, Opatije, Rovinja, Siska, Broda, Vodica do Zaprešića i Zagreba.

Predstavljen program Noći kazališta 2020.

Na hibridnoj konferenciji za medije, održanoj u prostorijama organizatora, Narodnom sveučilištu u Dubravi, 16.11.2020. u 11 sati koju su uz nazočne novinare pratili i novinari preko društvenih mreža, objavljen je program događanja na Noći kazališta 2020.

Konferenciju je otvorila gospođa Sandra Banić Naumovska koja je pozdravila sve koji prate konferenciju i pozvala gospođu Ivu Hraste Soče da kaže nekoliko riječi ispred Ministarstva kulture i medija. Nakon njega govorio je ravnatelj kazališta Gavella koji je najavio i gostovanje Gavelle s predstavom Cigla u Noći kazališta u 20.30 sati, koji se prenosi besplatno i preko interneta. Ovo gostovanje je dokaz odlične suradnje Gavelle i Narodnog sveučilišta Dubrava jer se na taj način ujedno obilježava 65 godina Dječjeg kazališta Dubrava.

Pogledajte snimku konferencije za novinstvo objavljenu na Facebook stranici Noći Kazališta.

Program manifestacije prema gradovima pronađite na poveznici.

FOTO: Noć kazališta

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 25.000 zaljubljenika u grad.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *