Noć knjige u Booksi: ‘Svi za knjigu, knjiga za svakoga!’ i ‘Učitavanje’

Noć knjige u Booksi: ‘Svi za knjigu, knjiga za svakoga!’ i ‘Učitavanje’
Ovogodišnju Noć knjige Booksa će obilježiti 22. travnja s dva događanja: popularnom akcijom “Svi za knjigu, knjiga za svakoga!” i tribinom “Učitavanje”.

Manifestacija koja promiče knjigu i čitanje “Noć knjige” trajat će četiri dana, a Booksa će joj se priključiti cjelodnevnim programima u petak 22. travnja: akcijom “Svi za knjigu, knjiga za svakoga!” i tribinom “Učitavanje”.

Manifestacija koja promiče knjigu i čitanje “Noć knjige” trajat će četiri dana, a Booksa će joj se priključiti cjelodnevnim programima u petak 22. travnja: akcijom “Svi za knjigu, knjiga za svakoga!” i tribinom “Učitavanje”.

Svi za knjigu, knjiga za svakoga!

Došlo je vrijeme za prvu ovogodišnju publici iznimno dragu akciju razmjene knjiga: Svi za knjigu, knjiga za svakoga!

Sudeći po popularnosti i posjećenosti akcije, koncept je sigurno dobro poznat, ali za slučaj da netko ne zna o čemu se radi, objašnjenje slijedi!

Nekoliko puta godišnje Booksa organizira ovu akciju na kojoj vam nudi sve svoje prikupljene knjige za predloženu donaciju od 10 kuna po knjizi. Knjige su razvrstane po temama, žanrovima, jezicima, a među njima ima rijetkih izdanja i potpisanih primjeraka, knjiga iz povijesti umjetnosti, teorije književnosti, ali i iz ekonomije i znanosti te, kao i uvijek, mnogo domaće i strane beletristike!

Iz Bookse poručujemo: “Pripremite ruke, razgibajte prste, ponesite torbe i puno dobre volje i odnesite knjiga koliko god želite!”

Akcija će se održati u petak 22. travnja od 11 do 18h u Booksi.

Učitavanje: Antonio Karlović i Tomislav Augustinčić

U svom specijalnom izdanju za Noć knjige, Učitavanje gleda unatrag i ponovo poziva svoje nakadašnje goste ne bi li publika saznala kako se odvija njihov pjesnički život, što su pisali, što pišu i što će pisati.

Tribinu vode mladi književnici Martin Majcenović i Vigor Vukotić, dok su gosti ovoga puta Antonio Karlović i Tomislav Augustinčić. O njima književna javnost već dosta zna, ali se treba i podsjetiti njihovih biografija.

Antonio Karlović za sobom ima nekoliko značajnih nagrada: prvu nagradu međunarodnog pjesničkog festivala u Vrbasu (2017.), književnu nagradu Milivoja Cvetnića (2018.) i nagradu Na vrh jezika (2021.) Pjesme su mu objavljene u više časopisa i izdanja u Hrvatskoj i inozemstvu. Do sada je izdao dvije samostalne zbirke poezije: ‘Tijela. Stepenice. Siromaštvo.’ (2018.) i ‘Ego-Stripper’ (2019.).

Tomislav Augustinčić, etnolog je i antropolog, asistent na Odjelu za etnologiju i antropologiju Sveučilišta u Zadru, te kritičar portala Booksa.hr. Do sada je objavio jednu zbirku poezije – ‘Ipak, zora’ (SKUD Ivan Goran Kovačić, 2020.), rukopis za koju je nagrađen na Goranovom proljeću.

Tribina će se održati u petak 22. travnja u 19h u Booksi.

Za sve najsvježije novosti pratite portal Booksa.hr i Booksine društvene mreže: Facebook i Instagram.

FOTO: PROMO

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori