Nova izložba i radionice u Tehničkom muzeju Nikola Tesla

Nova izložba i radionice u Tehničkom muzeju Nikola Tesla

Autorski projekt „Videoigranje s umjetnošću“  Filipa Merčepa i Boy van Ooijena izvodi se u partnerstvu s Tehničkim muzejom Nikola Tesla, u izložbenom prostoru muzeja od 22. do 26. studenog 2021.

Cilj izložbe je pokazati djeci kako da razmišljaju o svojim mobitelima i igraćim konzolama kao o instrumentu koji se može koristiti u vlastite kreativne svrhe, što će pridonijeti općem cilju širenja kreativnosti i razvijanju individualnih kreativnih ideja.

Uz izložbu posjetitelji će na svakodnevnim radionicama saznati sve o tome kako su te instalacije nastale te koje još mogućnosti postoje u kreativnom radu s audio-vizualnom glazbom. 

S projektom „Videoigranje s umjetnošću“ djecu bismo voljeli potaknuti na istraživanje, na iznošenje svojega mišljenja koje će ih potaknuti na samostalno pronalaženje kreativnih rješenja za svakodnevne situacije s kojima se susreću.

Izložba će se sastojati od 3 instalacije

– Vizualna u kojoj će djeca kontrolerom za Playstation kreirati vlastite vizuale za glazbu koju inače slušaju.
– Audio – uz pomoć koje će grupno napraviti svoje vlastite kratke kompozicije koristeći svoj glas i kontroler. 
– Audio/vizualna – s kojom će kao grupa svjetiljkama mobitela i kontrolerima stvarati oblike koji će svojim nastajanjem stvarati glazbu.

Izložba je otvorena od 12 – 17 sati.
Radionice će se odvijati radnim danima u dva termina (11 – 12 h, 16 – 17 h) 
Grupe će zbog mjera stožera civilne zaštite biti limitirane na 15-20 sudionika.

Zatvaranje izložbe će biti u petak 26. studenog u 19 sati uz završni koncert na kojem će nastupiti Filip Merčep (vibrafon i elektronika) i Boy van Ooijen (elektronika i vizuali.)

Za starije od 16 godina ulaz uz predočenje COVID potvrde na ulazu u Muzej.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori