Nova izložba Ive Dodić, Hane Matić i Karle Kostadinovski ‘Unpulished’ u Galeriji Siva

Nova izložba Ive Dodić, Hane Matić i Karle Kostadinovski ‘Unpulished’ u Galeriji Siva

Autonomni kulturni centar kroz program Galerija Siva poziva vas na otvaranje izložbe Ive Dodić, Hane Matić i Karle Kostadinovski: Unpublished.

Otvorenje izložbe predviđeno je za četvrtak 11. studenog 2021. od 20 sati u Galeriji Siva, Pierottijeva 11 (Medika). Izložba je otvorena do 15. studenog, svakim danom od 17 do 20 sati.

Zaboravljamo na okupanost suncem i maženje sa spontanošću, dani su se prelili u iskopinu nafte koja ne prestaje teći, a nitko se ne usudi pitati ju želi li predahnuti. Kolektivna svijest pretvorila se u zajedničku nervozu i neprestano gledanje u ogledalo s pitanjem “Što sad?”. Ova izložba hommage je trenucima sreće u okviru naših zidova, umjetno kovanoj sigurnosti u komunikacijskim kanalima i našim dubinama koje još uvijek otkrivamo, podsjetnik na špagu koju zajednički držimo i kada ju pojedinac pusti da uzme daha, sučeljavanje s poviješću ljudskosti i pokušaj izuma nove vrste imitacije. U procesu slaganja otpetljavali smo naša grla, bodljikavoj žici nježno smo skidali trnje od kojega smo odlučili stvoriti metalne ruže i dati joj poznati miris svakodnevice. Gledamo kroz ekran koji nam poručuje da ga osluškujemo s dozom prijateljskog povjerenja i partnerskog razumijevanja, moli nas da skinemo rukavice i da ga primimo za ruku u daljnjem koračanju. Plešemo pod svježim krovovima, čupamo presušene korove, i dolazimo vama. (KK)

O autoricama:

IVA DODIĆ završila je Školu primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu i u slobodno vrijeme bavi se crtanjem ilustracija i animacija. U lockdownu je pisala svoj poetski dnevnik za mahnite misli, meditirala kako bi joj unutrašnji prostor poprimio novu orkestralnu dinamiku te je eksperimentirala s različitim umjetničkim tehnikama.

HANA MATIĆ završila je prediplomski studij Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu, a u zadnje dvije godine bavi se raznim indie projektima kojima daje vizualni identitet. U lockdownu je crtala, ilustrirala, kuhala, gledala podosta serija i zabavljala se novim tehnikama izražavanja.

KARLA KOSTADINOVSKI bakalarka je kroatistike i češkog jezika i književnosti te za sebe voli reći da je kazališni fanatik i pjesnički pokušaj. Radi u Teatru &TD, vodi vlastiti kazališni podcast Foajer i sanjari o životu u Pragu. U lockdownu je ležala slomljene noge, skupljala kile, piskarala depresivnu poeziju i dramske minijature. 

Galerija Siva program je AKC-a, financijski podržan sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Zagreba – Gradskog ureda za kulturu, Zaklade kultura nova i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori