Nova izložba u Muzeju Prigorja: Putujući kroz krug i kvadrat

Nova izložba u Muzeju Prigorja: Putujući kroz krug i kvadrat

Izložba makedonske grafičarke i slikarice Petre Jovanovske i poljskog slikara Krzysztofa Bartnika pod nazivom ‘Putujući kroz krug i kvadrat’ održava se u Muzeju Prigorja od 25. kolovoza do 4. rujna 2020.

Makedonska grafičarka i slikarica Petra Jovanovska i poljski slikar Krzysztof Bartnik za svoje izložbeno predstavljanje u Hrvatskoj odabrali su komunikaciju geometrijskim oblicima – krugom i kvadratom te njihovom simbolikom kao glavnom temom. Slike ovo dvoje autora, svojevrsni su istraživački umjetnički poligoni u kojima oni propituju potencijale slike kao medija vizualne komunikacije, ali to su i meditativni prostori njihova bivanja i snova i mjesta jasnih metaforičkih konotacija. Slikarstvo koje se kreće u okvirima tendencija slikarskog minimalizma, usmjerenog prema čistoći i univerzalnosti likovnog jezika.

Iz predgovora Sande Stanaćev Bajzek

Izložba se može razgledati do 4. rujna 2020. godine. Izložba je ostvarena sredstvima Ministarstva kulture Republike Sjeverne Makedonije, Sveučilišta Maria Curie-Skłodowska iz Lublina, PETRArt, Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba i Ministarstva kulture Republike Hrvatske

Mjesto održavanja: Muzej Prigorja, Trg Dragutina Domjanića 5, Sesvete
Radno vrijeme za posjetitelje: pon. – pet. 10:00 – 19:00
Kako do Muzeja: vlakom s Glavnog kolodvora ili tramvajem 4 i 11 do Dubca, pa busom 212.

Više informacija možete saznati na Web stranici.

FOTO: Muzej Prigorja

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori